Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύει τη θέση της στον τομέα των ΑΠΕ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύει τη θέση της στον τομέα των ΑΠΕ

Υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με την κρατική εταιρεία ενέργειας του Άμπου Ντάμπι TAQA.

Την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης (MoU) με την κρατική εταιρεία ενέργειας του Άμπου Ντάμπι TAQA ανακοίνωσε η Τέρνα Ενεργειακή, θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το MoU υπεγράφη στο πλαίσιο της συνεδρίασης σε ανώτατο επίπεδο της Διακρατικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και προβλέπει τη συνεργασία των δύο εταιρειών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέρος της συμφωνίας των δύο πλευρών αποτελεί, επίσης, το ενδεχόμενο να αποκτήσει η TAQA συμμετοχή σε υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία ή και στο μετοχικό κεφάλαιο της Τέρνα Ενεργειακή.

Ο Όμιλος της Τέρνα Ενεργειακή κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ανέρχεται σε 544MW. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 302 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 74 MW στην Πολωνία και 30 MW στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα, διαθέτει υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 294 MW, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 838 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η κρατική εταιρεία ενέργειας του Άμπου Ντάμπι “TAQA” αποτελεί μια διεθνή εταιρεία με παρουσία σε 11 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, που ελέγχεται από την Κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι και δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των υδάτινων πόρων.

Η TAQA διαθέτει εγκαταστάσεις (συμβατικής κι εναλλακτικής ηλεκτροπαραγωγής) συνολικής ισχύος 16.395 MW, ενώ δραστηριοποιείται, επίσης, στους τομείς της αφαλάτωσης, της πετρελαιοπαραγωγής και του φυσικού αερίου.

Διαβάστε περισσότερα: 

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ µιλά ξένες γλώσσες

Η Ελλάδα δίνει εγγυήσεις στα Εμιράτα για να αρχίσουν επενδύσεις