Γέλεν: H απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία

Γέλεν: H απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία
epa06357660 Chair of the Federal Reserve Janet Yellen prepares to testify on the national economic outlook in the Longworth House Office Building in Washington, DC, USA, 29 November 2017. Yellen will soon be succeeded in her role by Trump nominee Jerome Powell. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από την άλλη, το Κρεμλίνο σχολιάζει θετικά τον ΟΠΕΚ+ για την αντιμετώπιση του χάους που προκαλούν οι ΗΠΑ στις ενεργειακές αγορές.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου ήταν “μη βοηθητική και μη συνετή” για την παγκόσμια οικονομία, ιδίως για τις αναδυόμενες αγορές, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν μιλώντας στους Financial Times, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Ανησυχούμε πολύ για τις αναπτυσσόμενες χώρες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν”, σημείωσε, ενώ επέκρινε τους συμμάχους για την αργή αποστολή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.

“Ο ρυθμός μεταφοράς χρημάτων στην Ουκρανία είναι πάρα πολύ αργός”, πρόσθεσε η Γέλεν, επισημαίνοντας ότι ορισμένες χώρες που είχαν υποσχεθεί βοήθεια δεν είχαν προλάβει να την εκταμιεύσουν.

Το Κρεμλίνο σχολιάζει θετικά τον ΟΠΕΚ+ για την αντιμετώπιση του χάους που προκαλούν οι ΗΠΑ στις ενεργειακές αγορές

Το Κρεμλίνο, από την άλλη, σχολιάζει θετικά τον ΟΠΕΚ+ για τη βοήθειά του στην αντιμετώπιση αυτού που χαρακτήρισε ως, το χάος που έσπειραν οι ΗΠΑ στις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ καλό ότι μια τέτοια «ισορροπημένη, επεξεργασμένη και προγραμματισμένη δουλειά των χωρών που λαμβάνουν μία υπεύθυνη θέση εντός του ΟΠΕΚ, έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες των ΗΠΑ».

«Αυτό, τουλάχιστον εξισορροπεί το χάος που προκαλούν οι Αμερικανοί», δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.