Γέλεν: Τα χρήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ επαρκούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί από τον περασμένο μήνα τα λεγόμενα έκτακτα μέτρα για να αποφύγει τη στάση πληρωμών

Ως τις 3 Δεκεμβρίου φτάνουν τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δήλωσή της η Τζάνετ Γέλεν.

«Σε μια-δυο μέρες» το Κογκρέσο θα γνωρίζει πόσο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη του προκειμένου να εγκρίνουν ή όχι την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους πριν ξεμείνει από ρευστό η κυβέρνηση.

«Ίσως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις 3 Δεκεμβρίου, μπορεί να έχουμε τους πόρους, αλλά όχι για πολύ χρόνο μετά την ημερομηνία αυτή», είπε η Γέλεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο National Public Radio και μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί από τον περασμένο μήνα τα λεγόμενα έκτακτα μέτρα για να αποφύγει τη στάση πληρωμών. 

Το υπουργείο ανέφερε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι είχε χρησιμοποιήσει 182 δισ. δολάρια από τα περίπου 369 δισ. δολάρια πρόσθετων πόρων που διατέθηκαν μέσω τέτοιων μέτρων.