Γέλεν: Θετικά για την κοινωνία και τη Fed τα πιο υψηλά επιτόκια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αντιμετωπίζουμε έναν πληθωρισμό που είναι πολύ χαμηλός και επιτόκια που είναι πολύ χαμηλά εδώ και μια δεκαετία», είπε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών και πρώην Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλλεν δήλωσε ότι η πρόταση δαπανών ύψους 4 τρισ. δολαρίων του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν θα είναι θετική για τη χώρα, ακόμη και αν οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Bloomberg News, η πρώην πρόεδρος της Federal Reserve είπε ότι τα σχέδια του Προέδρου θα φτάσουν περίπου τα 400 δισ. δολάρια κάθε χρόνο- ένα επίπεδο δαπανών που υποστήριξε ότι δεν είναι αρκετό για να δημιουργήσει υπερβολικό πληθωρισμό.

«Εάν καταλήξαμε σε ένα περιβάλλον ελαφρώς υψηλότερων επιτοκίων, θα είναι στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα για την κοινωνία και τη Fed», δήλωσε στο Bloomberg.

«Αντιμετωπίζουμε έναν πληθωρισμό που είναι πολύ χαμηλός και επιτόκια που είναι πολύ χαμηλά εδώ και μια δεκαετία», είπε. Πρόσθεσε ότι εάν τα πακέτα βοηθήσουν να «διευκολύνουν τα πράγματα, τότε αυτό δεν είναι κακό – αυτό είναι καλό».