Generali: Παύουν όλες οι δραστηριότητες στην Ρωσία – Βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ σε οικογένειες και παιδιά από την Ουκρανία

Generali: Παύουν όλες οι δραστηριότητες στην Ρωσία – Βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ σε οικογένειες και παιδιά από την Ουκρανία

Η Generali αποσύρει τις δραστηριότητές της από την Ρωσία και προσφέρει βοήθεια ύψους 3 εκατ. ευρώ για την στήριξη των οικογενειών και των παιδιών από την Ουκρανία.

Παράλληλα συγκεντρώνει χρηματικές δωρεές από τους ανθρώπους της σε όλο τον κόσμο για τον ίδιο σκοπό.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου και συγκεκριμένα σημειώνονται τα εξής:

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Generali παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και τις επιπτώσεις των εξελίξεων στις επιχειρήσεις και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία ανακοινώνει την απόσυρση των δραστηριοτήτων της από τη Ρωσία και προχωρά στο κλείσιμο των υπηρεσιών της στη Μόσχα και στην παραίτηση από τις θέσεις που κατέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας Ingosstrakh, στην οποία κατέχει μειοψηφικό μερίδιο επενδύσεων ύψους 38,5%. Η Generali, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία επιρροή στις δραστηριότητές της.

Επίσης προχωράει στο κλείσιμο της Europ Assistance, που δραστηριοποιείται στη χώρα.

Η μικρή έκθεση της Generali στη ρωσική αγορά, όσον αφορά τις επενδύσεις και τις ασφαλιστικές δραστηριότητες, είναι επίσης υπό συνεχή αξιολόγηση και σε πλήρη συμμόρφωση προς όλες ισχύουσες κυρώσεις.

Η Generali, δηλώνει ότι, ως ένας οργανισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται και παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει εκείνους που το χρειάζονται την στιγμή που το έχουν περισσότερο ανάγκη, προχώρησε στην δημιουργία Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης μέσω του οποίου προσφέρει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την στήριξη των προσφύγων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προχώρησε και σε δωρεά προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τα μέλη της οποίας βρίσκονται στην Ουκρανία, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, ενεργοποιώντας το δίκτυο των ανθρώπων της σε όλο τον κόσμο, απηύθυνε πρόσκληση για την συγκέντρωση χρηματικών δωρεών οι οποίες μέσα σε 24 ώρες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ. Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα διπλασιαστεί από την Generali και θα διατεθεί μέσω του κοινωφελούς δικτύου Human Safety Net του Ομίλου, για την υποστήριξη του έργου της UNICEF, η οποία έχει κληθεί να βοηθήσει τις οικογένειες με παιδιά που έχουν πληγεί.

«Επιδιώκοντας να αποτελεί συνοδοιπόρο των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, η Generali δημιούργησε το Human Safety Net ένα ολιστικό και παγκόσμιο CSR πλάνο που στοχεύει στην στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Η ύπαρξη και η λειτουργία του τη δεδομένη χρονική στιγμή συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση της προσπάθειας για παροχή βοήθειας προς τον προσφυγικό πληθυσμό καθώς συνενώνει τις δυνάμεις του Ομίλου και των ανθρώπων του ανά τον κόσμο γύρω από τους πυλώνες της προσφοράς και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο» όπως σημειώνεται.

Ο CEO της Generali Hellas Πάνος Δημητρίου δήλωσε: «Στην Generali λειτουργούμε ενωμένοι ως μία παγκόσμια ομάδα, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς. Ως εκ τούτου, η παροχή στήριξης προς τους συνανθρώπους μας που η ζωή τους ανατράπηκε αιφνίδια ήταν για μας αυτονόητη. Και καθώς οι πρόσφατες κρίσεις μάς έκαναν να αναλογιστούμε ότι οι ζωές μας συνδέονται μεταξύ τους περισσότερο από όσο μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε, η ύπαρξη μιας ανθρώπινης αλυσίδας προσφοράς, όπως το Human Safety Net, μέσα στον οργανισμό μας, αποτελεί φυσική συνέχεια της συλλογικής προσπάθειάς μας για την ανθρώπινη προστασία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ