«Generation Z»: Αυτές είναι οι μάρκες που αγαπούν όσοι γεννήθηκαν στα μέσα της δεκατίας του 1990

«Generation Z»: Αυτές είναι οι μάρκες που αγαπούν όσοι γεννήθηκαν στα μέσα της δεκατίας του 1990
Photo: pixabay.com

Η κατάταξη βασίζεται στον αριθμό των εφήβων που μιλούν για το εμπορικό σήμα σε μια μέρα. 

του Chris Morris

Μια μελέτη που εκπόνησε η Engagement Labs για τις μάρκες που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στους ανθρώπους που γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 διαπιστώνει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας είναι πολύ δημοφιλείς.

Οι εταιρείες αναψυκτικών Cola- τόσο η Coca-Cola όσο και η Pepsi- βρίσκονται στη λίστα των εμπορικών σημάτων που επιλέγονται από τη Generation Z, αλλά καθώς οι νεότεροι Αμερικανοί δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους, η επιρροή των σημάτων αυτών μειώνεται. Από το 2013, το ποσοστό της Generation Z που μιλά για την Pepsi σε μία οποιαδήποτε ημέρα έχει μειωθεί κατά 49%. Το αντίστοιχο ποσοστό της Coke έπεσε κατά 21% την ίδια χρονική περίοδο.

Το iPhone είναι η πιο «καυτή» μάρκα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, λέει η Engagement Labs. Ενώ, η Apple, ως εταιρεία, έρχεται στο νούμερο δύο.

Η Coke είναι το τρίτο πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα, ακολουθούμενη από τις εταιρείες Samsung, Nike, McDonald’s και Walmart.

Η Pepsi κατατάσσεται στην όγδοη θέση.

Η κατάταξη βασίζεται στον αριθμό των εφήβων που μιλούν για το εμπορικό σήμα σε μια μέρα. Η ομάδα μίλησε με περισσότερους από 6.700 έφηβους σε διάστημα ενός έτους. Συνολικά, σύμφωνα με την Engagement Labs, τα ευρήματα δείχνουν ότι η Gen Z προσελκύεται από πράγματα που φέρνουν τους ανθρώπους μαζί, όπως η τεχνολογία και τα τρόφιμα.

Αυτό συμβαδίζει με τα ευρήματα του The Center for Generational Kinetics. Νωρίτερα φέτος, η ομάδα αυτή επεσήμανε ότι η Generation Z βασίζεται στην τεχνολογία ως τον βασικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τους φίλους και την οικογένεια.

«Το κινητό τους τηλέφωνο είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε η Heather Watson, συμπεριφορική σχεδιάστρια στο The Center for Generational Kinetics. «Ένας 13χρονος μπορεί να παραλάβει το φαγητό του με delivery στο σπίτι του όποτε το θελήσει. Μπορεί να έχει πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεται, από διασκέδαση έως φίλους. Τα μέλη αυτής της γενιάς είναι ψηφιακά μαζί, όχι κοινωνικά».