Γενική απεργία την Πέμπτη – Ποια ΜΜΜ «τραβούν χειρόφρενο»

Γενική απεργία την Πέμπτη – Ποια ΜΜΜ «τραβούν χειρόφρενο»

Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης. Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ. 

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι αντιδρά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών τους δικαιωμάτων, προκηρύσσοντας γενική απεργία.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ που επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων.

Όσον αφορά στην μετακίνηση των πολιτών, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.