Γεννηματά: Εκτός τόπου και χρόνου ο Τσίπρας

Γεννηματά: Εκτός τόπου και χρόνου ο Τσίπρας
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλάει στη Βουλή στην συζήτηση για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το δημοψήφισμα, Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup.

«Μας οδηγεί εκτός ευρώ» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σαφέστατα οδηγεί την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, έξω από την ζώνη του ευρώ, με όρους χρεοκοπίας, φτωχοποίησης και καταστροφή, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά για το διάγγελμα δήλώση του Αλέξη Τσίπρα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι το διάγγελμά του είναι για μια ακόμη φορά παραπλανητικό, ακραία διχαστικό, γεμάτο εμμονές, ψέματα και πλαστά διλήμματα και πως οι πολίτες δεν παγιδεύονται πια.

«Θυμούνται τί έλεγε πριν τις εκλογές υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Τώρα όμως ξέρουν πολύ καλά τί έπραξε 5 μήνες τώρα, κοροϊδεύοντας τους πάντες και για τα πάντα. Δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση για μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις, όταν οι Τράπεζες κλείνουν, οι συντάξεις δεν καταβάλλονται, η οικονομία βουλιάζει και η ανεργία φουντώνει».

Η δήθεν «περήφανη», αλλά αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη διαπραγμάτευση των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου και όλων των υπουργών, έφερε τη χώρα σε μια αληθινή τραγωδία, συνέχισε η κ. Γεννηματά καθώς αποτυπώνεται στις εικόνες ντροπής και στις ουρές της απόγνωσης και της ταπείνωσης των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των επαγγελματιών, μπροστά στις κλειστές τράπεζες και τις επιχειρήσεις σε ασφυξία.

«Ο κ. Τσίπρας αρνείται δήθεν το μνημόνιο, την ίδια ώρα που ζητά να υπογράψει νέο με επαχθέστερους όρους για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Έχει καταστήσει την Ελλάδα αδύναμη, απομονωμένη και ευάλωτη.Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στιγματίζονται ιστορικά ως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της χρεοκοπίας», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

«Κουτοπόνηρα παιχνίδια»
«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα κουτοπόνηρα επικοινωνιακά παιχνίδια. Είναι κατώτερος των περιστάσεων», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι «αντί να δηλώσει ευθαρσώς ότι συγκαλεί τη Βουλή για ανάκληση του δημοψηφίσματος ώστε να ζητήσει αξιόπιστα άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων, στέλνει επιστολές με μόνο δυστυχώς σκοπό να μπορεί να πει ότι ο ίδιος έκανε πολλές προσπάθειες, αλλά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι αδιάλλακτοι. Κάνει κάθε μέρα και από ένα διάγγελμα διαβεβαιώνοντας για την πίστη του στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή ωθεί τη χώρα του στην έξοδο από το ευρώ».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος από την αντίδραση της κοινωνίας, αλλά αρνείται να σεβαστεί το εθνικό συμφέρον. Και τονίζει ότι «δεν σέβεται ούτε τους δημοκρατικούς θεσμούς καθώς με τις επιστολές του παραδέχεται ότι ούτως ή άλλως το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ψευδεπίγραφο. Κατέστησε ήδη την Ελλάδα αντικείμενο ανησυχίας του Συμβουλίου της Ευρώπης που διαπιστώνει παραβιάσεις των θεσμικών εγγυήσεων της ελεύθερης και γνήσιας έκφρασης της λαϊκής βούλησης στο δημοψήφισμα».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει απλώς να ενισχύσει το «όχι». Να περιορίσει όσο γίνεται περισσότερο τη διαφορά μεταξύ του «ναι» που επικρατεί και του «όχι» που χάνει. Δίνει μια μικρόψυχη και μικροκομματική μάχη οπισθοφυλακής. Με τις κινήσεις του αυτές συνομολογεί όμως ότι κάλεσε τους πολίτες να πουν «όχι» σε μια πρόταση που η κυβέρνηση του ακόμη και σήμερα αποδέχεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%.

«Το μόνο πραγματικό ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι: ναι ή όχι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το ευρώ, την κοινή λογική, το κεκτημένο της χώρας.

Δεν είναι συνεπώς ώρα για κόλπα, αλλά για γενναίες και εθνικά υπεύθυνες θέσεις», κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.