Γεωργαντάς: Έρχεται “πάγωμα” του πιστοποιητικού στους εμβολιασμένους που νοσούν

Γεωργαντάς: Έρχεται “πάγωμα” του πιστοποιητικού στους εμβολιασμένους που νοσούν
(Ξένη Δημοσίευση) Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital COVID Certificate, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασαν το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού στους εμβολιασμένους που νοσούν.

Για την νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες, τα πιστοποιητικά νόσησης και τα ραντεβού για εμβολιασμό έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, το πρωί της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Γεωργαντά βρέθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και μίλησε αρχικά για την αλλαγή στον τρόπο που χορηγείται το πιστοποιητικό νόσησης, διευκρινίζοντας πως για τους ανεμβολίαστους, για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Στη συνέχεια υπενθύμισε πως ότι το πιστοποιητικό για αυτούς που έχουν νοσήσει εκδίδεται μέσω του gov.gr, μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και έχει ισχύ για 3 μήνες.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τους εμβολιασμένους που νοσούν και μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ έχουν κορωνοϊό, αποκάλυψε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

Πηγή: News247.gr