Georges Paolini: Ο Γαλλοκορσικανός που έβαλε στοίχημα να κάνει τις Σπέτσες διεθνή τουριστικό προορισμό

Georges Paolini: Ο Γαλλοκορσικανός που έβαλε στοίχημα να κάνει τις Σπέτσες διεθνή τουριστικό προορισμό

O επιχειρηματίας και μουσικός παραγωγός ερωτεύτηκε τις Σπέτσες με την πρώτη ματιά.

Aπό την Σόνια Καζόνι

Είναι Δευτέρα μεσημέρι και οι περαστικοί που βολτάρουν στη μαρίνα του Φλοίσβου κοντοστέκονται όταν το βλέμμα τους πέφτει στο θεαματικό πολύχρωμο ταχύπλοο που ξεχωρίζει από μακριά: κίτρινο, πορτοκαλί και μοβ, στέκεται περήφανα μέσα στο νερό. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να κοιτάξεις προς το μέρος του, τα χρώματα και το δυναμικό design του μαγνητίζουν το βλέμμα ακαριαία. Στη θέση του οδηγού ένας κομψός άντρας με μπλέιζερ και στενό παντελόνι, που μοιάζει βγαλμένος από καμπάνια ιταλικού οίκου μόδας. Όταν ανάψει η μηχανή του Cigarette (της θρυλικής μάρκας ταχύπλοων που ίδρυσε ο playboy Don Aronow με τη συναρπαστική ζωή, τον οποίο υποδύθηκε ο John Travolta στην ταινία Speed Kills), η βουή του σε προδιαθέτει για τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσει. Σε μία ώρα ο επιχειρηματίας και μουσικός παραγωγός Georges Paolini θα βρεθεί από το Φλοίσβο στις Σπέτσες. Το νησί που του έκλεψε την καρδιά, τον έκανε να αγαπήσει την Ελλάδα, να εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και να κάνει μια τεράστια επένδυση, με σκοπό να κάνει το αριστοκρατικό νησί του Σαρωνικού διεθνή προορισμό – «όπως του αξίζει, γιατί είναι από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη που έχω δει. Και έχω δει πολλά», όπως θα μου πει λίγο αργότερα.

Ο Georges Paolini βρέθηκε για πρώτη φορά στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες πριν από τέσσερα χρόνια. «Ήρθα κατευθείαν από το Σεν Τροπέ, καλεσμένος στο γάμο Ελλήνων φίλων, έναν παραμυθένιο γάμο, από τους ωραιότερους που έχω πάει μέχρι σήμερα. Θυμάμαι, ήταν αρχές Σεπτεμβρίου. Δεν σου κρύβω πως ερωτεύτηκα τις Σπέτσες με την πρώτη ματιά, γιατί έχουν μια μοναδική γοητεία, μια φινέτσα απαράμιλλη. Όταν, λοιπόν, έφυγα, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να επιστρέψω. Και το έκανα. Ανακαλύπτοντας τη χώρα σας, συνειδητοποίησα πως τα ελληνικά νησιά είναι εκτός συναγωνισμού. Μπορεί να έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αλλά πουθενά αλλού δεν έχει τόσο πολλά, πανέμορφα και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους νησιά» εξηγεί ο George Paolini μιλώντας αγγλικά με τη μελωδικότητα ενός Ιταλού. «Αγάπησα το ελληνικό φαγητό, τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, τους Έλληνες και το ταμπεραμέντο τους. Και με μάγεψε το γεγονός πως η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα για τους λάτρεις των ταχυπλόων. Μπορείς να πας παντού με ένα σκάφος – κι εμένα τα ταχύπλοα είναι το πάθος μου».

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Georges Paolini ετοιμάζεται να υποδεχτεί το ελληνικό και διεθνές κοινό στο Ivy Club που δημιούργησε στην παραλία Αγία Μαρίνα στο νησί των Σπετσών, κάνοντας μια τεράστια επιχειρηματική επένδυση στην Ελλάδα της κρίσης. Αναρωτιέμαι τι τον έκανε να πιστέψει τόσο το συγκεκριμένο νησί. «Η Ελλάδα είναι διεθνής τουριστικός προορισμός. Γνωρίζοντας τις Σπέτσες σκέφτηκα πως μπορούν να γίνουν εξίσου δημοφιλείς παγκοσμίως όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη, γιατί έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά. Για μένα αυτό ήταν μια πρόκληση, αφού το νησί διαθέτει όλα τα συστατικά για να προσελκύσουν διεθνές κοινό, jet-setters και σταρ. Επιπλέον είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, με εύκολη πρόσβαση και από θάλασσα και από στεριά. Έχει μερικές πολύ ωραίες παραλίες, όπως ο Βρέλλος, το Καΐκι, η Αγία Παρασκευή. Στην Αγία Μαρίνα, όμως, αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό, ένα νέο κόνσεπτ, πιο ξεχωριστό, πιο elegant, όπου φυσικά όλοι θα είναι καλοδεχούμενοι. Όταν επενδύεις σε ένα μέρος, σέβεσαι τον κόσμο του – και για μένα οι Σπετσιώτες είναι προτεραιότητα» τονίζει.

Μέχρι πρόσφατα στην Αγία Μαρίνα βρισκόταν το beach bar Paradise. «Γίναμε φίλοι με τον ιδιοκτήτη και κάποια στιγμή του πρότεινα να το αναλάβω. Να το γκρεμίσω και να το ξαναχτίσω από την αρχή. Είχα ένα όραμα και χαίρομαι που κατάφερα να το πραγματοποιήσω. Τα έργα ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο και μόλις ολοκληρώθηκαν». Όπως εξηγεί, το Ivy Club θα έχει μια άψογα οργανωμένη παραλία και τρία εστιατόρια. Το ένα θα έχει ένα πιο εύκολο μενού, με μπέργκερ, παέγια, σαλάτες. To δεύτερο θα είναι ένα sushi and ceviche bar. Και το τρίτο θα κάνει focus στην ελληνική κουζίνα στην πιο premium εκδοχή της. «Φαντάσου ένα μενού σαν αυτό του Nammos στη Μύκονο, που είναι ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια τόσο για το φαγητό όσο και για το service του. Άλλωστε ο σεφ μου, ο Κώστας Χρυσοφάκης, ήταν για τέσσερα χρόνια σεφ στο Nammos. Κάθε πιάτο στο μενού το έχουμε τεστάρει και το έχουμε δοκιμάσει μαζί περνώντας πολλές ώρες στο σπίτι μου».

Είναι στα σχέδιά του και μεγάλα πάρτι με guest DJs, όπως γίνονται σε άλλα φημισμένα beach restaurants, όπως στη Μύκονο; «Το Ιvy δεν θα είναι dance club, αλλά φυσικά και θα γίνονται κάποια πάρτι, ειδικά όταν θα φιλοξενούμε, για παράδειγμα, κάποιο γάμο. Όμως σκοπός μας δεν είναι να ενοχλούμε τις γειτονικές βίλες, όπου μένουν άνθρωποι που κάνουν διακοπές και θέλουν να ησυχάσουν. Θα έχουμε ζωντανή μουσική, αλλά πιο ακουστική, με Βραζιλιάνους μουσικούς, όπως και DJs που θα παίζουν από hip hop μέχρι r ’n’ b. Έχω επενδύσει σε ένα πολύ σύγχρονο σύστημα ήχου που απομονώνει τη μουσική στο χώρο που θέλεις, ώστε να μπορείς να έχεις ένταση χωρίς να ενοχλείς τα γύρω σπίτια».

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις του στην Ελλάδα δεν περιορίζονται στα γεωγραφικά όρια των Σπετσών. Μέσα στις επόμενες ημέρες ανοίγει στο Φλοίσβο ένα χώρο που θα μπορούσα να περιγράψω ως «παράδεισο για κάθε άντρα». Τι εννοώ; Εκεί όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να μισθώσει ή να αγοράσει ένα ταχύπλοο, με σταρ του διαθέσιμου στόλου τα θρυλικά Cigarette boats, τα οποία ο Georges θέλει να συστήσει στο ελληνικό κοινό. «Με τον Αλέξανδρο Ζέη, που είναι αντιπρόσωπος της Cigarette στην Ελλάδα, έχουμε γίνει φίλοι και συνεργαζόμαστε σε αυτό το πρότζεκτ. Θα έχουμε φυσικά και άλλα σκάφη, όπως Riva, αλλά και γρήγορα φουσκωτά. Προσφέρουμε μεταφορές, κάνουμε ενοικιάσεις και πωλήσεις σκαφών, ενώ στο χώρο μας θα υπάρχουν και άλλα “toys for boys”, όπως τα αποκαλώ, gadgets που αγαπούν οι άντρες. Η Ελλάδα πέρασε μεγάλη οικονομική κρίση, αλλά αισθάνομαι πως σιγά σιγά η οικονομία ανακάμπτει. Προφανώς δεν είναι κάτι που θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, θα πάρει χρόνο, αλλά πλέον η πορεία θα είναι ανοδική. Και υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει ένα ταχύπλοο για να μπορεί να βρεθεί σε δημοφιλή νησιά σε μισή ή μία ώρα. Είναι φοβερή η αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει».

Ο επιχειρηματίας μιλά με ενθουσιασμό για τη Μαρίνα του Φλοίσβου, την οποία επέλεξε για το νέο του χώρο. «Είναι ίσως η ωραιότερη μαρίνα στην Ευρώπη – μόνο το λιμάνι του Μαυροβούνιου θα μπορούσε ίσως να συναγωνιστεί την ομορφιά του Φλοίσβου. Είναι ολοκαίνουρια, καλοφτιαγμένη και ο Σταύρος Κατσικάδης και η ομάδα του που τρέχουν τη Mαρίνα κάνουν καταπληκτική δουλειά». Παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα ο Georges θα ιδρύσει ένα κλαμπ για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Ετοιμάζω ένα πριβέ κλαμπ που θα ονομάζεται Toys for Gentlemen και όσοι αγαπούν τα γρήγορα αυτοκίνητα θα μπορούν να γίνουν μέλη. Θα κάνουμε drive tests με σκάφη και αυτοκίνητα και διάφορα άλλα events, ενώ η έδρα του κλαμπ θα είναι εδώ στο χώρο μας, στο Φλοίσβο».

Γόνος Kορσικανού και Γαλλίδας, ο Georges έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Παρίσι. Ξεκίνησε να εργάζεται ως hip hop DJ και στην πορεία μπήκε στη μουσική βιομηχανία ως παραγωγός. Ενδιάμεσα πέρασε από το δίλημμα να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς ο πατριός του ήταν οδηγός αγώνων αυτοκινήτων και θυμάται τον εαυτό του στις αγωνιστικές πίστες από παιδί. «Ενώ η οδήγηση ήταν πάθος μου, δεν πήρα τελικά την απόφαση να αφιερωθώ πλήρως ώστε να φτάσω μέχρι το GT ή τη Formula 1. Έπρεπε να ξεχάσω όλα τα υπόλοιπα και να εστιάσω μόνο σε αυτό, καθώς οι πιλότοι φόρμουλας είναι αθλητές που κάνουν σκληρή προπόνηση και πολλές θυσίες. Δεν ήμουν έτοιμος τότε» ομολογεί.

Ο δρόμος της μουσικής τελικά υπερίσχυσε. «Έχω ένα μεγάλο στούντιο ηχογραφήσεων στο Παρίσι. Το τελευταίο πρότζεκτ που συμμετείχα ήταν το κομμάτι “2you” του David Guetta featuring Justin Bieber, στο κλιπ του οποίου κάνουν lip synch τα μοντέλα των Victoria’s Secret. Tώρα μαζί με τον Teddy Riley (σ.σ. μουσικό και μουσικό παραγωγό, στενό συνεργάτη για χρόνια του Michael Jackson) κάνουμε ένα remix του “Remember the time” του Michael Jackson και θα κάνουμε remixes σε δέκα ακόμα τραγούδια του». Ήδη στις εγκαταστάσεις του Ivy στις Σπέτσες υπάρχει ένα μεγάλο στούντιο ηχογραφήσεων, ενώ τώρα ξεκινά να ετοιμάζει στούντιο ηχογραφήσεων και στην Αθήνα. «Έχω έναν πολύ εξελιγμένο επαγγελματικό εξοπλισμό και εξειδικευμένους συνεργάτες και θέλω να δημιουργήσω υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και στην Ελλάδα, ώστε να την επιλέγουν για τις ηχογραφήσεις τους ακόμα και ξένοι καλλιτέχνες» αποκαλύπτει.

Άλλωστε, πλέον η έδρα του είναι η Αθήνα, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο του τον μοιράζει μεταξύ Λονδίνου και Ελβετίας. Όταν τον ρωτώ ποια είναι η αγαπημένη του πόλη, με εκπλήσσει. «Το Μαϊάμι. Είναι η πόλη της καρδιάς μου. Έζησα σχεδόν ένα χρόνο εκεί, αλλά έπρεπε να επιστρέψω τότε στην Ευρώπη για τη μητέρα και το γιο μου. Δεν ήταν η σωστή στιγμή να μείνω μόνιμα εκεί, όμως ποτέ δεν ξέρεις… ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον επιστρέψω».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης στο πλευρό του βρίσκεται ο 16χρονος γιος του, Anthony. «Μένει στη Γαλλία, αλλά περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Πηγαίνουμε για σκι στις Άλπεις το χειμώνα, κάνουμε διακοπές μαζί κάθε καλοκαίρι, μάλιστα φέτος θα είναι μαζί μου στις Σπέτσες όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Ανέλαβα τη διαχείριση των watersports στην παραλία της Αγίας Μαρίνας μαζί με τον Μπάμπη που τα “έτρεχε” πριν και τώρα θα είμαστε συνεργάτες. Ο Anthony θα δουλέψει στα watersports και είναι ενθουσιασμένος. Είναι πολύ καλό για κάθε παιδί λίγο πριν τελειώσει το σχολείο να μπαίνει στη λογική της δουλειάς, να βγάλει τα πρώτα δικά του χρήματα και να αντιληφθεί πώς λειτουργεί μια επιχείρηση ξεκινώντας από χαμηλά, ώστε να δει όλα τα πόστα και τις απαιτήσεις τους. Άσε που θα είναι τα καλύτερα watersports στο Αιγαίο! Έχουμε εξασφαλίσει μηχανικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, έχω την υποστήριξη της Yamaha και ανθρώπων με μεγάλη τεχνογνωσία. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Λάμπρο Λιασκοβίτη της Marine Division και τον Σωτήρη Χατζίκο της Μοτοδυναμικής για τη στήριξή τους, έχουμε μια υπέροχη συνεργασία».

Όλα αυτά ακούγονται ιδανικά, αλλά δεν είναι ρίσκο να κάνεις μια τόσο μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα της κρίσης; «Είναι όντως μια μεγάλη επένδυση, οπότε φυσικά και είναι ρίσκο, αλλά πιστεύω πολύ στις Σπέτσες, στην Ελλάδα και στους Έλληνες και θα ήθελα το νησί αυτό να πάρει τη θέση που του αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η Ελλάδα είναι παράδεισος για όσους αγαπούν το boating. Και είναι μια πολύ ασφαλής χώρα, χωρίς τζιχαντιστική τρομοκρατία, γιατί αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες είναι πραγματικά σοκαριστικό. Ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει καλή δουλειά πάνω σε αυτό» τονίζει.

Η κουβέντα μας είναι στα αγγλικά, αλλά αντιλαμβάνομαι πως κατανοεί τις ελληνικές συζητήσεις που γίνονται γύρω του. «Έχω μάθει πολλές ελληνικές λέξεις, καταλαβαίνω πάρα πολλά, απλά κάποιες φορές κάνω πως δεν καταλαβαίνω» μου λέει γελώντας λίγο πριν μπει στο Cigarette του και λίγα λεπτά μετά γίνει μια πολύχρωμη κουκκίδα στο πέλαγος.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Πηγή: peoplegreece.com