Γεωργιάδης: Η ιδέα ότι ο Μεϊμαράκης είναι μεταβατικός είναι λάθος

Γεωργιάδης: Η ιδέα ότι ο Μεϊμαράκης είναι μεταβατικός είναι λάθος

«Πιο λογικά και πιο πραγματιστικά, που σημαίνει πιο δεξιά» , θέλει ο Άδωνις Γεωργιάδης να στραφεί η ΝΔ.

Δεκατέσσερις από τις πενήντα υπογραφές που χρειάζεται για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη συγκεντρώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο βουλευτής που ανακοίνωσε ήδη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter πως επιθυμεί να διεκδικήσει την αρχηγεία της ΝΔ, σημείωσε σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης:

«Δεν έχω μηχανισμούς. Είμαι αυτό που βλέπετε (…) Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω μηχανισμούς, γιατί είχα βιοποριστικά προβλήματα να λύσω για την οικογένειά μου». Παράλληλα, προσέθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δέκα χρόνια καριέρας στον τραπεζικό τομέα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε μεγάλη νίκη στην περιφέρεια Μακεδονίας. Για τον Βαγγέλη τι να πω; Είναι καλοδεχούμενη η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Η ιδέα ότι ο Μεϊμαράκης είναι μεταβατικός είναι λάθος. Εγώ πάντως, αν μαζέψω τις υπογραφές, θα είμαι υποψήφιος. Κανένας και πρώτος εγώ δεν θεωρώ ότι αν κερδίσει κάποιος άλλος θα πάει χαμένη η παράταξη. Δεν είμαστε εχθροί».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Εγώ θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του παρήγαν έργο που δεν έχει αναγνωριστεί και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτήν». Αναφερόμενος στο προφίλ που πρέπει να αποκτήσει το κόμμα από εδώ και στο εξής, σχολίασε: «Σε μία χώρα που κάποιος μπορεί να δηλώνει περήφανος αριστερός, δεν μπορεί να δηλώσει δεξιός. Το εκλογικό σώμα ακολουθεί όποιον είναι πιστός στις ιδέες του (…)δεν μπορούμε να κάνουμε άνοιγμα στην άκρα δεξιά. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει και δεν θα μπορέσει να έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία» και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε: «θα έχει ενδιαφέρον να οργανώσουμε ένα debate. Πέρα από τις ταμπέλες, πρέπει να μιλήσουμε για τις πολιτικές. Πιο λογικά και πιο πραγματιστικά, που σημαίνει πιο δεξιά».