Γεωργιάδης: Πιθανόν να υπάρξουν νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων

Γεωργιάδης: Πιθανόν να υπάρξουν νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, Αθήνα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων περιορισμού των ανεμβολιαστων αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκλείοντας ωστόσο κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown, αφού, όπως είπε, όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορωνοϊό αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, πως «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Ειδικά για τους υγειονομικούς τόνισε από τους 11.000 που ήταν αρχικά ανεμβολίαστοι, 6.000 τέθηκαν σε αναστολή το Σεπτέμβριο ακόμη δεν έχουν γυρίσει στις δουλειές τους, δηλαδή προτιμούν να μείνουν χωρίς μισθό παρά να κάνουν εμβόλιο.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πιστεύει ότι το κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή.