Γεωργιάδης: Πολύ μικρές έως και μηδενικές οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ

Γεωργιάδης: Πολύ μικρές έως και μηδενικές οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ
O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζει σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα των δράσεων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου , Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχει λόγος πανικού για τις αυξήσεις, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού για τις αυξήσεις στην αγορά, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στο Κανάλι Ένα 90.4, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και ότι οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ είναι πάρα πολύ μικρές έως και μηδενικές καθώς οι εταιρείες έχουν πάρει πάνω τους τις αυξήσεις. Επιπλέον η κίνηση τον Σεπτέμβριο και γενικά τους μήνες που άνοιξε φέτος το εμπόριο μετά την πανδημία, κινήθηκε σε εξαιρετικά ικανοποιητικά επίπεδα

Πιο συγκεκριμένα σε ερώτηση για τον παγκόσμιο πληθωριστικό κύκλο και πώς επηρεάζει την Ελλάδα ο υπουργός είπε:

«Η παγκόσμια οικονομία έχει μπει αναμφίβολα σε έναν μεγάλο πληθωριστικό κύκλο. Αυτός ο πληθωριστικός κύκλος επηρεάζει και την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη ένταση αυτού του πληθωριστικού κύκλου εντοπίζεται στην ενέργεια, για αυτό και στην ενέργεια έχει δοθεί το στοχευμένο πακέτο των 500 εκατομμυρίων, το οποίο προς το παρόν καλύπτει την επιβάρυνση στο μέσο νοικοκυριό που δικαιούται το επίδομα».

«Ως προς τις αυξήσεις, η Ελλάδα έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Είχαμε 2% πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης ήταν 3%. Η δε χώρα της Ευρώπης για την οποία συνεχώς επαίρεται η κυρία Αχτσιόγλου ότι πήρε πολύ έγκαιρα μέτρα, η Ισπανία, έχει 4%, δηλαδή το διπλάσιο από εμάς».

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Οι αυξήσεις στα σούπερ μάρκετ είναι πάρα πολύ μικρές έως και μηδενικές καθώς οι εταιρείες έχουν πάρει πάνω τους τις αυξήσεις. Επιπλέον η κίνηση τον Σεπτέμβριο και γενικά τους μήνες που άνοιξε φέτος το εμπόριο μετά την πανδημία, κινήθηκε σε εξαιρετικά ικανοποιητικά επίπεδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».