Γερμανία: 50 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Ελλάδα η προεδρία της Ε.Ε.

Γερμανία: 50 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Ελλάδα η προεδρία της Ε.Ε.

Τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναμεταδίδεται από όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

Η Ελλάδα προτίθεται να δαπανήσει 50 εκατομμύρια ευρώ για την προεδρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) από τις Βρυξέλλες, το οποίο αναδημοσιεύεται από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, «η Ελλάδα έχει περισσότερο από 300 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος, ενώ το κράτος εδώ και χρόνια προστατεύεται από τη χρεοκοπία με εξωτερική δανειακή βοήθεια – παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει σχεδόν 50 εκατ. ευρώ για την προεδρία της στην Ε.Ε». Μεταφέρεται δε η δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ότι «πρόκειται για μικρότερο ποσό από εκείνο που δαπάνησαν προηγουμένως άλλες χώρες για την τακτική προεδρία της ΕΕ και ελπίζουμε ότι δεν θα εξαντλήσουμε πλήρως τον προϋπολογισμό».

Στο ίδιο τηλεγράφημα επισημαίνεται πάντως ότι η εκάστοτε προεδρία πρέπει να αναλάβει τις δαπάνες για τις συναντήσεις των υπουργών της Ε.Ε. στη χώρα, ενώ οι δαπάνες για τις συνόδους κορυφής στις Βρυξέλλες αναλαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Kάτω από 3% του ΑΕΠ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2013