Γερμανία: Η ΕΕ προειδοποιεί με αντίμετρα τους αμερικανικούς δασμούς

Γερμανία: Η ΕΕ προειδοποιεί με αντίμετρα τους αμερικανικούς δασμούς
epa06978321 German Foreign Minister Heiko Maas speaks next to Irish counterpart Simon Coveney (unseen), during a joint press conference after their meeting in the Foreign Ministry, in Berlin, Germany, 28 August 2018. Maas and Coveney discussed European politics and international issues. EPA/FELIPE TRUEBA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να αντιδράσει, και αφού λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ίσως να επιβάλει και εκείνη τιμωρητικά αντίμετρα, επεσήμανε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει αντίμετρα σε απάντηση στους νέους δασμούς που πρόκειται να επιβάλουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke. «Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να αντιδράσει, και αφού λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ίσως να επιβάλει και εκείνη τιμωρητικά αντίμετρα», επεσήμανε ο Μάας.

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού έγιναν αφού ο ΠΟΥ έκρινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι επιδοτήσεις που παρείχαν ευρωπαϊκές χώρες στην εταιρεία Airbus ήταν παράνομες, δίνοντας στις ΗΠΑ το δικαίωμα να αντιδράσουν επιβάλλοντας δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να το πράξει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, δήλωσε από την πλευρά του χθες Πέμπτη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει με σύνεση, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές διαμάχες δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.