Γερμανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σημαίνει τρεις δόσεις

Γερμανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σημαίνει τρεις δόσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ (Karl Lauterbach), ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να περιλαμβάνει τρεις δόσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στην Bild am Sonntag.

Η εμφάνιση μιας παραλλαγής κορωνοϊού κατά της οποίας όσοι έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές είναι ανυπεράσπιστοι είναι εξαιρετικά απίθανη.

Ο πολιτικός του SPD προειδοποιεί επίσης ότι η Γερμανία θα περάσει “πολύ δύσκολες εβδομάδες”. te

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Karl Lauterbach (SPD), ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να περιλαμβάνει τρεις σύριγγες. “Ένας πλήρης εμβολιασμός αποτελείται από τρεις δόσεις. Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα προστατεύονται από όλες τις παραλλαγές του κορωνοϊού – τουλάχιστον από σοβαρές ασθένειες και θάνατο. Η υποχρέωση εμβολιασμού πρέπει να βασίζεται σε αυτό”, είπε στην “Bild am Sonntag”.

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι η εμφάνιση μιας παραλλαγής έναντι της οποίας δεν έχετε καμία προστασία ως άτομο που έχει εμβολιαστεί τρεις φορές είναι εξαιρετικά απίθανη. Παράλληλα, ο υπουργός προειδοποίησε: “Οι παραλλαγές του αλφαβήτου δεν θα τελειώσουν με το γράμμα όμικρον”.

Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε έναν μεταλλαγμένο τύπο Δέλτα το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Λάουτερμπαχ. Οποιοσδήποτε αρρωστήσει τώρα με την παραλλαγή όμικρον, χωρίς να εμβολιαστεί, πιθανότατα θα έχει προστασία έναντι της μόλυνσης πολύ κάτω του 50% έναντι μιας νέας παραλλαγής Delta το φθινόπωρο, είπε. “Χωρίς πρόσθετους εμβολιασμούς, αυτοί οι άνθρωποι θα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Επομένως, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε τον εμβολιασμό”, λέει ο Lauterbach.