Γερμανία: Ισχνή αύξηση 0,2% στη βιομηχανική παραγωγή – Ανησυχία για ύφεση

Γερμανία: Ισχνή αύξηση 0,2% στη βιομηχανική παραγωγή – Ανησυχία για ύφεση
Δεδομένων των καλών στοιχείων από τις πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή ήταν μια… απογοήτευση, λέει η Commerzbank

Ισχνή αύξηση 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάιο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην υψηλότερη παραγωγή αυτοκινήτων και το οποίο μάλλον δεν αρκεί για να γλιτώσει τον οικονομικό πνεύμονα της Ευρώπης από την ύφεση.

Δεδομένων των καλών στοιχείων από τις πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή ήταν μια… απογοήτευση, λέει η Commerzbank.

Eιδικότερα, τον Μάιο, η μεταποίηση αυξήθηκε μόλις 0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, παρότι η χθεσινή αύξηση των πραγματικών πωλήσεων κατά 3,2% είχε καλλιεργήσει ελπίδες

Η παραγωγή στη βιομηχανία με τη στενή έννοια αυξήθηκε κατά 0,6%. Οι κατασκευές σημείωσαν επίσης μικρή άνοδο, 0,4%, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε σχεδόν κατά 6%.

Μια ματιά στους επιμέρους βιομηχανικούς κλάδους δείχνει ότι η παραγωγή στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αυξηθεί αισθητά. 

Η προσφορά πρωτογενών προϊόντων έχει προφανώς βελτιωθεί, ακόμη και αν οι περισσότερες εταιρείες στην έρευνα του Ifo συνεχίζουν να αναφέρουν ανεπαρκείς παραδόσεις. Στους υπόλοιπους κλάδους, η παραγωγή έχει υποχωρήσει ελαφρά, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζεται η ελαφρά πτωτική τάση.

Παρά το θετικό Μάιο και την ανοδική αναθεώρηση του αποτελέσματος του Απριλίου, η μέση μεταποιητική παραγωγή για τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν 1% κάτω από τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου.