Γερμανία: Όποια κυβέρνηση και να έχετε, να τηρήσετε τις συμφωνίες

Γερμανία: Όποια κυβέρνηση και να έχετε, να τηρήσετε τις συμφωνίες

«Χωρίς ουσία η συζήτηση περί εξυπηρέτησης χρέους» αναφέρει ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών.

Οι ήδη συναφθείσες συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν – ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, προσώπων και κομμάτων, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Μίχαελ Μάιστερ, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ομοσπονδιακή Βουλή, κατόπιν αιτήματος του κόμματος «η Αριστερά» (Die Linke).

Το ερώτημα είναι εάν μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση στην Αθήνα θα συνεχίσει την μέχρι τώρα επιτυχή πορεία ή θα την σταματήσει και έτσι θα πάνε χαμένοι όλοι οι κόποι του ελληνικού λαού, δήλωσε ο κ. Μάιστερ, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την Ελλάδα, πρόσθεσε, για να τονίσει ότι «αυτή την στάση θα την διατηρήσουμε, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος».

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στις ελαφρύνσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να αποπληρώσει δάνεια μέχρι το 2020 και το 2023 (σσ. αναφέρεται στο πρώτο πακέτο και στον EFSF). «Αυτό σημαίνει ότι το ερώτημα περί εξυπηρέτησης του χρέους δεν τίθεται καθόλου για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», συνέχισε και τόνισε ότι για αυτό τον λόγο το ζήτημα αυτό είναι για την ώρα χωρίς σημασία.