Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα
Photo:

Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, τόνισε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε. 

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο Χίλτον από την οποία βγήκε “λευκός καπνός” σήμερα τα ξημερώματα. Όπως επεσήμανε, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ,χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, ήταν η δήλωσή του, ενώ χαρακτήρισε ότι την συμφωνία «σημαντικό ενδιάμεσο βήμα».

«Η εν εξελίξει δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Η δουλειά συνεχίζεται. Ο στόχος είναι η αξιολόγηση του προγράμματος να μπορεί να ολοκληρωθεί στο Eurogroup στις 22 Μαΐου», πρόσθεσε.

 

Την ίδια ώρα, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί τονίζει από τις Βρυξέλλες ότι «Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Η εκπρόσωπος του Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά «επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα», άρα ανοίγει ο δρόμος προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και συμπλήρωσε πως υπάρχει μια «ξεκάθαρη σειρά γεγονότων» ως προς τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους τις επόμενες εβδομάδες. Η ίδια προσέθεσε ότι το επόμενο σημαντικό «πολιτικό βήμα» είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου.