Γερμανικό «όχι» με μεγάλα γράμματα το πρωτοσέλιδο της Bild

Γερμανικό «όχι» με μεγάλα γράμματα το πρωτοσέλιδο της Bild

Πάντως στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει.

Γραμμένο με κεφαλαία γράμματα το γερμανικό «όχι» (Nein) στο ελληνικό αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης, φιγουράρει στα πρώτα θέμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Η εφημερίδα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα επίσημα το αίτημα επέκτασης του προγράμματός της για έξι μήνες, ωστόσο η Γερμανία απάντησε αρνητικά.

Το δημοσίευμα επικαλείται τις δηλώσεις του εκπρόσωπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που μέσω ανακοίνωσή του απάντησε πως «η επιστολή της Αθήνας δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Real FM στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, κύκλοι της Κομισιόν σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Σόιμπλε τόνισαν: «Να μην βιάζονται ορισμένοι…».

Επίσης συμπλήρωσαν: «Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά» και στέλνουν μήνυμα στο Βερολίνο λέγοντας: «Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο επίπεδο των 19. Ας μην βιάζονται ορισμένοι. Στις 3 ξεκινά η διαπραγμάτευση».

Στις Βρυξέλλες επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει της αυριανής συνεδρίασης και αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι αποφασίστηκε να συγκληθεί το Εurogroup.