Γερμανικός τύπος κατά Κρούγκμαν: Προκάλεσε ζημιά στον Τσίπρα

Γερμανικός τύπος κατά Κρούγκμαν: Προκάλεσε ζημιά στον Τσίπρα

Για σόου του Πολ Κρούγκμαν κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε πολυσέλιδο αφιέρωμα για τον Αμερικανό νομπελίστα.

Πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν δημοσιεύει σήμερα η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt. Η εφημερίδα του Ντύσελντορφ κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της για τον «ισχυρότερο οικονομολόγο του κόσμου», κάνοντας μια εκτενή παρουσίαση των θέσεων αλλά και των λαθών του, όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Υπό τον τίτλο «Η λανθασμένη συμβουλή είναι ακριβή», η Handelsblatt επισημαίνει ότι «στην πρόσφατη διαμάχη γύρω από τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία προκάλεσε, κατά την άποψη πολλών ειδικών, σημαντική ζημιά με επικίνδυνες συμβουλές προς την κυβέρνηση Τσίπρα».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι στα τέλη Ιουνίου ο Κρούγκμαν επιβράβευσε το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος συμβουλεύοντας τους Έλληνες να ψηφίσουν «όχι», ενώ παράλληλα επέρριψε στη γερμανική κυβέρνηση «ότι σχεδιάζει πραξικόπημα στην Αθήνα».

Όμως, «όταν ο Τσίπρας λίγο αργότερα αναγκάστηκε να αποδεχθεί ένα πακέτο διάσωσης που έχει αισθητά δυσμενέστερους όρους από τις προτάσεις των δανειστών που είχαν απορρίψει οι Έλληνες, ο Κρούγκμαν πήρε αποστάσεις από τον σύντροφό του στην Αθήνα», σχολιάζει η Handelsblatt.

Πηγή: Deutsche Welle