Γερμανός πρέσβης για συνεργασία Juwi Hellas- ΕΛΠΕ: «Εξαιρετικό παράδειγμα των πολλών δυνατοτήτων για Ελλάδα και Γερμανία»

Γερμανός πρέσβης για συνεργασία Juwi Hellas- ΕΛΠΕ: «Εξαιρετικό παράδειγμα των πολλών δυνατοτήτων για Ελλάδα και Γερμανία»
Ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ernst Reichel μιλάει κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Κουμουτσάκο (δεν εικονίζεται) με θέμα την παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας για τη διαχείριση του προσφυγικού, Αθήνα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επενδύουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα επόμενα χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί η ελληνική ενεργειακή επάρκεια και να προωθηθεί η προστασία του κλίματος.

«H συνεργασία μεταξύ των εταιρειών Juwi Hellas SA και Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) για τη δημιουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Νότια Ευρώπη, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα των πολλών δυνατοτήτων που δημιουργούνται μέσω των γερμανικών επενδύσεων για Ελλάδα και Γερμανία» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γερμανός πρέσβης, Έρνστ Ράιχελ.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την ανακοίνωση εξαγοράς φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη από τα Ελληνικά Πετρέλαια, ισχύος 204 μεγαβάτ, που είναι το μεγαλύτερο έργο ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη, το οποίο θα κατασκευάσει έως το 2021 η Juwi Hellas, ο πρεσβευτής της Γερμανίας επισήμανε πως θα δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας στην Κοζάνη. Περαιτέρω σημείωσε ότι πρόκειται για συγκεκριμένη συμβολή διαχείρισης των διαρθρωτικών αλλαγών που είναι απαραίτητες για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επενδύουν στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα επόμενα χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί η ελληνική ενεργειακή επάρκεια και να προωθηθεί η προστασία του κλίματος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Έρνστ Ράιχελ έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη για τη μείωση του άνθρακα. «Περισσότερα καλά νέα για τη γερμανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Ελληνικά Πετρέλαια και Juwi AG υπέγραψαν τη σύμβαση για έναν από τους μεγαλύτερους ηλιακούς σταθμούς στην Ευρώπη. 205 MW στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία. Οικονομικός όγκος 130 εκατ. ευρώ. Μια μεγάλη νίκη για τη μείωση του άνθρακα!».