Γερμανός βουλευτής: Δεν μας επηρεάζουν οι ψευτομάγκικες επιλογές της Ελλάδας

Γερμανός βουλευτής: Δεν μας επηρεάζουν οι ψευτομάγκικες επιλογές της Ελλάδας

Προκλητική επίθεση του επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών, κατά της Ελλάδας.

Βαρύ παραμένει το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, με αντεγκλήσεις και εκατέρωθεν δηλώσεις. Μετά την κόντρα Σόιμπλε-Βαρουφάκη για μια δήλωση, που όπως φαίνεται δεν έγινε τελικά, ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, ρίχνει και πάλι λάδι στη φωτιά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην BILD, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα» και κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για «ψευτομάγκικες αερολογίες» από τις οποίες η Γερμανία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε οποιαδήποτε μορφή προνομιακής μεταχείρισης από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Κάουντερ στην εφημερίδα «Bild» και επισημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην παρουσίαση του προγράμματός της για την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματός βοήθειας.

Διευκρινίζει δε ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης.

Επιδείνωση των σχέσεων μας, βλέπουν οι Γερμανοί
Η πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί ότι οι γερμανοελληνικές σχέσεις έχουν επιβαρυνθεί λόγω της διαμάχης για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Στη δημοσκόπηση, το 54% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο χωρών ως «λιγότερο καλές», ενώ ως «κακές» τις περιγράφει το 30%. «Καλές» θεωρεί τις σχέσεις μόνο το 11%. Σε ό,τι αφορά πάντως τις σχέσεις των δύο λαών, το 45% των Γερμανών τις θεωρεί καλές ή πολύ καλές, ενώ το 46% ως κακές ή λιγότερο καλές.

Πηγή: News247