Γερουσιαστής 25 ετών- Ο Μάντισον Κόθορν από την Βόρεια Καρολίνα που γράφει ιστορία

Γερουσιαστής 25 ετών- Ο Μάντισον Κόθορν από την Βόρεια Καρολίνα που γράφει ιστορία
This video grab made on August 26, 2020 from the online broadcast of the Republican National Convention, being held virtually amid the novel coronavirus pandemic, shows Republican nominee for North Carolina's 11th congressional district in the 2020 elections Madison Cawthorn speaking during the third day of the convention at the Mellon Auditorium in Washington, DC. (Photo by - / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / REPUBLICAN NATIONAL CONVENTION " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μάντισον Κόθορν, 25 ετών, εκλέγεται στη Γερουσία με την έδρα της Βόρειας Καρολίνας και γίνεται έτσι ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία και το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μάντισον Κόθορν, 25 ετών, εκλέγεται στη Γερουσία με την έδρα της Βόρειας Καρολίνας και γίνεται έτσι ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία και το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου, Σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας», έγραψε ο Κόθορν στο Twitter.

Ο Κόθορν, ο οποίος έκλεισε τα 25 του τον Αύγουστο, επικράτησε του Δημοκρατικού Μο Ντέιβιντ με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική αυτή πολιτεία.

Με την εκλογή του ο Κόθορν παίρνει τον τίτλο του νεότερου γερουσιαστή από την Δημοκρατική γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες, η οποία είναι 31 και επανεξελέγη χθες.

Ποιος είναι ο νεότερος γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Μάντισον Κόθορν γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1995, στη Βόρεια Κορολίνα.

Ως έφηβος, δούλευε σε ένα τοπικό εστιατόριο, ενώ το 2014 ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Mark Meadows όρισε τον Κόθορν στην Αμερικανική Ναυτική Ακαδημία, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε πριν από το αυτοκινητιστικό ατύχημα του 2014.

Το τροχαίο ατύχημα και η παράλυση

Το 2014, σε ηλικία 18 ετών, ο Μάντισον τραυματίστηκε σοβαρά ενώ επέστρεψε από ένα ταξίδι αναψυχής στη Φλόριντα.

Κατά την επιστροφή του λοιπόν ο φίλος του  αποκοιμήθηκε στο τιμόνι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό τους, ένα SUV, να πέσει σε τσιμεντένιο φράγμα.

Ο Κόθορν έμεινε μερικώς παράλυτος με αποτέλεσμα από τότε να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Κόθορν έχει παντρευτεί την επαγγελματία αθλήτρια του cross fit, Κριστίνα Μπάγιαρντελ, ενώ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες του στο instagram έχει και ο ίδιος πάθος με την γυμναστική και τα extreme sports.