Γεροβασίλη: Δεν ζητήσαμε συναίνεση χωρίς συζήτηση

Γεροβασίλη: Δεν ζητήσαμε συναίνεση χωρίς συζήτηση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης συμμετείχαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχχηγών από υποχρέωση.

 

Η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς συζήτηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι προσήλθαν στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου από υποχρέωση και μόνο.

Η κα. Γεροβασίλη, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση” του Κώστα Μπλιάτκα, είπε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν αποποιήθηκε των ευθυνών της και εξήγησε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήταν απλώς μια “πρόσκληση σε διάλογο” για τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, όπως το προσφυγικό και το ασφαλιστικό.

“Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φρόντισαν να την τορπιλίσουν εκ των προτέρων και με διάφορες δηλώσεις να δείξουν ότι φτάνουν σ΄ αυτό το διάλογο μόνο επειδή είναι υποχρεωμένοι και όχι επειδή έχουν διάθεση να συζητήσουν” υπογράμμισε η κα. Γεροβασίλη.

Ειδικά για το ασφαλιστικό είπε ότι από ορισμένους “διακινείται μια εικόνα τρόμου” και εξήγησε και ότι υπάρχει η δεδομένη συμφωνία για το 1% επί του ΑΕΠ και -όπως είπε- όχι ότι δήθεν οι δανειστές ζητούν κάθε μέρα και περισσότερα από την κυβέρνηση.

Καταλήγοντας, διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση για να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, έχουν βρεθεί τρόποι αυτό το 1% να μειωθεί στο 0,60%.