Γεροβασίλη: Έχουμε κερδίσει τη μεγάλη συζήτηση για το χρέος και την αλλαγή

Γεροβασίλη: Έχουμε κερδίσει τη μεγάλη συζήτηση για το χρέος και την αλλαγή

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη στο “Πρακτορείο 104,9” για τις δημοσκοπήσεις και τον πρόεδρο της ΝΔ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα μούδιασμα, αλλά αυτό είναι ένα κλίμα, το οποίο θα αντιστραφεί όσο προχωρά η προεκλογική συζήτηση, αν πραγματικά γίνεται συζήτηση, είπε σήμερα στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα» του «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM» η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Όταν οξύνεται η πόλωση, οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από μικρότερα κόμματα και απαντούν στο δίλημμα «ποιος θέλω να με κυβερνήσει». Το δίλημμα μπαίνει αρκετά έγκαιρα, μπαίνει από τώρα, αν θα κυβερνήσει η ΝΔ και ο Μεϊμαράκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας», είπε η κυρία Γεροβασίλη, η οποία προσέθεσε ότι «η ΝΔ έχει αγγίξει τα όρια της και με ποσοστό συσπείρωσης 75%, δεν έχει δυναμική να το αυξήσει περαιτέρω, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφάνισε συσπείρωση 50%, έχει λόγους, που είναι υπαρκτοί, να πιστεύει, ότι η εικόνα αντιστρέφεται υπέρ του κάθε μέρα που περνάει».

Αναφερόμενη στη ΝΔ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στην πολιτική Σαμαράς ίσον Μεϊμαράκης, τα πρόσωπα άλλαξαν, αλλά η πολιτική, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν σκληρά τα τελευταία χρόνια και με ταύτιση του πρώην σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που λεγόταν ΠΑΣΟΚ, δεν έχει αλλάξει, δεν έχει ακουστεί άλλος προγραμματικός λόγος, αλλά λαϊκές εκφράσεις της πιάτσας, προκειμένου να αποδομηθεί ο αντίπαλος».

«Αυτό δεν λέγεται πολιτική, αλλά ακραίος λαϊκισμός, γιατί δεν έχουμε επιχειρήματα και προτάσεις, δεν ακούσαμε παρά χαρακτηρισμούς με άθλιο τρόπο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού», είπε η κυρία Γεροβασίλη.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της κυρίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου, ότι η Λαϊκή Ενότητα θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρξει απεμπλοκή από τα μνημόνια, η εκπρόσωπος είπε, ότι ορισμένα πράγματα «λέγονται για να λέγονται». «Θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία, που έχει ένα τριετές σταθερό χρηματοδοτικό περιβάλλον και περιθώρια για διαπραγμάτευση και τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, απεμπλοκή θα υπάρξει με την λήξη του προγράμματος», είπε.

«Σε όλη την διαπραγματευτική προσπάθεια, που χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι τρόποι για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία παρένθεση, οι απ’ έξω δεν τα κατάφεραν, έχουμε κερδίσει τη μεγάλη συζήτηση για το χρέος και την αλλαγή. Το ζήτημα είναι να υπάρχει και μέλλον, γιατί με τις υπάρχουσες συνθήκες, που δημιουργήθηκαν από τα προηγούμενα μνημόνια, δεν υπήρχε μέλλον για τη χώρα», κατέληξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ