Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε λύση και για το χρέος

Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε λύση και για το χρέος

Επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι η ανεύρεση λύσης για το χρέος, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημειώνει πως: «φτάσαμε σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα, επιδιώξαμε μια καθαρή λύση και την πετύχαμε, καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος» και προσθέτει:

«Ήταν μια νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσής του. Έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει η συζήτηση επί της ουσίας».

Παράλληλα, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε πως «η συμφωνία είναι το έναυσμα για την οικονομική ανάκαμψη και παραγωγικής ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και να μπει ένα τέλος στην οικονομική αβεβαιότητα και να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία, προσέθεσε και τόνισε ότι η λιτότητα, ο αυταρχισμός, η αντίληψη της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που επιβλήθηκαν ως ευρωπαϊκή στρατηγική δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την αντίσταση της ελληνικής κυβέρνησης».

Και κατέληξε: «η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές (…) οι δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό που θα επιθυμούσαν μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δεν θα μας βρουν συμμάχους. Η πορεία ανάκαμψης της χώρας περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή».