Γεροβασίλη: Ούτε μισό βήμα πέρα από την συμφωνία του Ιουλίου

Γεροβασίλη: Ούτε μισό βήμα πέρα από την συμφωνία του Ιουλίου

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον την στάση της αντιπολίτευσης», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο «για καλά νέα από τον χώρο της οικονομίας, καθώς τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού που δημοσιεύθηκαν χθες είναι σαφώς καλύτερα από τις προβλέψεις».

«Συγκεκριμένα», ανέφερε στην συνέχεια, «το πρωτογενές πλεόνασμα που εμφάνισε τον Ιανουάριο η εκτέλεση του Προϋπολογισμού είναι 1,193 δισ. ευρώ έναντι 307 εκατ. ευρώ που αναμενόταν. Τον Ιανουάριο του 2015 το πλεόνασμα είχε διαμορφωθεί στα 443 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθε σε 4, 219 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 397 εκατ. ή 10,4% έναντι του στόχου».

Αναφορικά με τις δαπάνες είπε ότι διαμορφώθηκαν «στα 3,141 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 484 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου».Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει την συμφωνία που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2015, «αλλά δεν είναι διατεθειμένη να πάει ούτε μισό βήμα πέρα από αυτή». Προηγουμένως είχε επισημάνει ότι «φωνές που αμφισβητούν» όχι μόνο την προσπάθεια της Ελλάδας, αλλά «αυτήν την ίδια την συμφωνία, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες».

“Τηρούμε τη συμφωνία, πράγμα που αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων και ταυτόχρονα θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και θα τεθεί σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο που υλοποιεί κάποια από τα μέτρα του Παράλληλου Προγράμματος. Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει εξαιρετικά σημαντικές ρυθμίσεις για πολλές αδύναμες κατηγορίες συμπολιτών μας και προωθεί λύσεις για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Περιμένουμε λοιπόν εδώ με ενδιαφέρον την στάση της αντιπολίτευσης», προσέθεσε.

Τέλος, αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «έχει δρομολογηθεί η διαδικασία και ολοκληρώνονται τα τεύχη της δημοπράτησης», με την κυβέρνηση «να επαναλαμβάνει ότι είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τάξη και νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να συγκρουστεί με την διαπλοκή και φυσικά να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον- και η αντιπολίτευση θα πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον ελληνικό λαό αν συντασσόταν μαζί μας σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια, οι λόγοι που δεν το κάνει, νομίζω ότι είναι ευνόητοι».