Γεροβασίλη: Προχωράμε σε τακτική υποχώρηση για να αποφύγουμε τα χειρότερα

Γεροβασίλη: Προχωράμε σε τακτική υποχώρηση για να αποφύγουμε τα χειρότερα

«Η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και το ανοιχτό ζήτημα του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση μίλησε σε δηλώσεις της το πρωί της Τρίτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Όπως σημείωσε, «μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ζήτημα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην ισχύσει αυτό το οριζόντιο και άδικο μέτρο».

Αναφερόμενη στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η κυρία Γεροβασίλη εξήγησε: «Το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και εάν δεν ληφθούν μέτρα θα καταρρεύσει μέχρι το 2018. Μεταρρυθμίζουμε το σύστημα από μηδενική βάση, η διαδικασία αυτή δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε διαμορφώσει μία άλλη πραγματικότητα για τη χώρα, με σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε».

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου και τα υπόλοιπα θα εφαρμοστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Ερωτηθείσα για την διαπραγμάτευση, η κυρία Γεροβασίλη σχολίασε: «είναι μία διαδικασία διαρκής, στην οποία η κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητες. Υπήρχαν δεσμεύσεις χρονικές για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του χρέους. Ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα».