Για 12η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου έρχεται στην Σύρο

Για 12η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου έρχεται στην Σύρο

240 καλλιτέχνες από 20 χώρες ,συμμετέχουν σε 18 συναυλίες μέσα σε 13 μέρες, στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων» «La piccola scala», στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην Della Grazia.

Στην πανέμορφη Σύρο, για 12η συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται στις 10 με 23 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου,  υπό τη διεύθυνση  του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Peter Tiboris.

240 καλλιτέχνες από 20 χώρες συμμετέχουν, κατά την διάρκεια 13  ημερών, σε  18 συναυλίες. Οι συναυλίες και οι παραστάσεις θα διεξαχθούν στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων», στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην Della Grazia.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου που διοργανώνεται από την Midamerica Productions και την MidAm International της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, περιλαμβάνει φέτος ως βασικό έργο στο πρόγραμμά της  τη διάσημη όπερα «Οι Παλιάτσοι» του Ruzzero Leoncavallo.  Παράλληλα θα δοθούν συναυλίες με διάσημα συμφωνικά έργα των Tchaikovsky, Beethoven, Brahms, Haydn, Chopin, Berlioz, συναυλίες εγχόρδων και συναυλίες  για παιδιά.

Η ορχήστρα  του Φεστιβάλ , είναι η Pan-European Philharmonia, από τη Βαρσοβία.

Η έναρξη του Φεστιβάλ αυτή τη χρονιά έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Σύρο, αφού είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της 190ης Επετείου της Ονομασίας της Ερμούπολης από τον Λουκά Ράλλη ( 24/6/1826).

Παράλληλα, το Greek Opera Studio, υπό τη διεύθυνση της Eilana Lappalainen, θα παρουσιάσει το έργο: “Η Τρέλα των Γάμων του Μότσαρτ”, καθώς και σκηνές, ντουέτα και άριες από διάσημες όπερες.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμές: 15 και 10 ευρώ.

Προπώληση : Θέατρο «Απόλλων» (22810-85192)  και στο www.ticketservices.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των εκδηλώσεων, μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο site του Φεστιβάλ www.festivaloftheagean.com