Για πρώτη φορά vegan γαλλικό εστιατόριο αποκτά αστέρι Michelin

Για πρώτη φορά vegan γαλλικό εστιατόριο αποκτά αστέρι Michelin
Photo: pixabay.com
Το εστιατόριο, στο μικρό νοτιοδυτικό χωριό Arès, κοντά στο Μπορντό, είναι το πρώτο vegan που εμφανίστηκε στον οδηγό Michelin στη Γαλλία από τότε που δημιουργήθηκε, το 1900.

Ο οδηγός Michelin για πρώτη φορά απονέμει ένα από τα πολυπόθητα αστέρια του σε ένα γαλλικό vegan εστιατόριο.

Το ONA, που σημαίνει Origine Non Animale ή Non-Animal Origin (χωρίς ζωική προέλευση), πήρε την πσιτοποίηση στην τελευταία έκδοση του διάσημου μαγειρικού οδηγού. Το εστιατόριο, στο μικρό νοτιοδυτικό χωριό Arès, κοντά στο Μπορντό, είναι το πρώτο vegan που εμφανίστηκε στον οδηγό Michelin στη Γαλλία από τότε που δημιουργήθηκε, το 1900.

Είναι ένα από τα 54 εστιατόρια που κέρδισαν το πρώτο τους αστέρι στον ανανεωμένο κατάλογο του 2021.

«Ένα βασικό μήνυμα από τις επιλογές του 2021 είναι η διαρκής επέκταση σε διαφορετικά στιλ κουζίνας σε όλη τη Γαλλία», αναφέρει ο οδηγός Michelin και συνεχίζει: «Στο ONA… η vegan κουζίνα είναι για πρώτη φορά το επίκεντρο ενός εστιατορίου που κερδίζει αστέρι στη Γαλλία».

Το ONA άνοιξε η αυτοδίδακτη σεφ και πρώην αρχαιολόγος Claire Vallee, με βραδινό μενού επτά πιάτων στην τιμή των 59 ευρώ. Οι σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνουν ένα ραβιόλι με κίτρινα κολοκυθάκια με μαύρη τρούφα νιόκι και μια ελβετική σάλτσα με λαχανικά ρικότα.