Για ρεκόρ διεθνούς επιβατικής κίνησης πάει το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Για ρεκόρ διεθνούς επιβατικής κίνησης πάει το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Αυξημένες κατά 23% οι προγραμματισμένες τακτικές πτήσεις εξωτερικού, ενώ 27 αεροπορικές εταιρείες ενδιαφέρονται για απευθείας πτήσεις από και προς τον αερολιμένα.

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τη φετινή τουριστική περίοδο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πλήθος αεροπορικών εταιρειών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για απευθείας σύνδεση με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα,  κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού συνεδρίου Ανάπτυξης Δρομολογίων Αερογραμμών Routes που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μασσαλία, είκοσι επτά (27) αεροπορικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για απευθείας συνδέσεις με το «Μακεδονία».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έλαβε μέρος στη διοργάνωση, τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα ξεπεράσει κάθε ρεκόρ διεθνούς επιβατικής κίνησης αυτή τη χρονιά. 

Από τις επαφές των εκπροσώπων της Περιφέρειας και της Marketing Greece με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών, προκύπτει ότι πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες που ήδη εξυπηρετούν τη Θεσσαλονίκη αύξησαν τα δρομολόγιά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι προγραμματισμένες τακτικές πτήσεις εξωτερικού από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» κατά το διάστημα της θερινής περιόδου είναι αυξημένες σε ποσοστό 23% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Παράλληλα τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών αναφέρθηκαν στη συνεπή ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού τα τελευταία τρία χρόνια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, τονίζοντας την πρόθεσή τους να διερευνήσουν τις προοπτικές προσθήκης νέων δρομολογίων, καθώς και τη συνέχιση εποχικών δρομολογίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Για τη θερινή τουριστική περίοδο του 2014, οι διεθνείς προορισμοί που εξυπηρετούνται με τις περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι το Λονδίνο, η Μόσχα, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο, η Στουτγάρδη, η Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι, η Πάφος και η Λάρνακα. Οι προορισμοί εσωτερικού προς τους οποίους θα εκτελούνται οι περισσότερες εβδομαδιαίες τακτικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη είναι η Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ ακολουθούν τα Χανιά, η Ρόδος, η Λήμνος και η Μυτιλήνη.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται τελικά οι Ρώσοι στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην Αθήνα το 2014

Η χρονιά των ρεκόρ στον τουρισμό