Για τα εξοπλιστικά απολογείται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός

Για τα εξοπλιστικά απολογείται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός

Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των υποβρυχίων και στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν ως μίζες, αποδίδουν οι ανακριτές στην εταιρεία του.

Απολογιών συνέχεια σήμερα για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αυτήν τη φορά στο γραφείο των ανακριτών οδηγείται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΙΕ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν τον κεντρικό ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η εταιρεία του στην υπόθεση των υποβρυχίων και στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για «ωφέλιμες πληρωμές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους νέες κινήσεις λογαριασμών, μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά για τα εξοπλιστικά προγράμματα, στοιχεία που μελετούν και αντιπαραβάλλουν με δεδομένα της δικογραφίας και ισχυρισμούς κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ, στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα Ελβετοί εισαγγελείς οι οποίοι, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, θα λάβουν καταθέσεις στις φυλακές από τους ήδη καταδικασμένους για παράνομες αμοιβές Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη και τον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με επίκεντρο δύο συγκεκριμένους λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και τον εξάδελφο του και δέχθηκαν ποσά που φέρεται να σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΕΘΑ.

Διαβάστε ακόμη: Οι παράνομοι χρηματισμοί φέρνουν αλλαγές στις εξοπλιστικές προμήθειες