Για το Νταβός αναχωρεί ο Μητσοτάκης: Τα κρίσιμα ραντεβού- Με ποιους επιχειρηματίες θα συναντηθεί

Για το Νταβός αναχωρεί ο Μητσοτάκης: Τα κρίσιμα ραντεβού- Με ποιους επιχειρηματίες θα συναντηθεί
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Με τη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνει την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο ελβετικό θέρετρο θα βρίσκονται 53 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, 35 υπουργοί Οικονομικών, 30 υπουργοί Εμπορίου και δεκάδες δισεκατομμυριούχοι, με κάποιους από τους οποίους έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί ο πρωθυπουργός.

Λίγες ώρες μετά την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για το Νταβός, όπου θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Στο ελβετικό θέρετρο θα βρίσκονται 53 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, 35 υπουργοί Οικονομικών, 30 υπουργοί Εμπορίου και δεκάδες δισεκατομμυριούχοι, με κάποιους από τους οποίους έχει προγραμματισθεί να συναντηθεί ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις και να προβάλει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνησή του, μεταξύ των οποίων είναι και οι περιβαλλοντολογικοί.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός θα έχει τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Σουντάρ Πιντσάι, με τη CEO της Visa Europe, Σάρλοτ Χογκ, αλλά και με στελέχη της ζυθοποιίας Heineken που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Είναι επίσης προγραμματισμένη η συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φόρουμ, το μεσημέρι της Πέμπτης, μαζί με τον γνωστό Βρετανό ιστορικό Νάιαλ Φέργκιουσον. Θα μιλήσει και για το Green New Deal, το νέο σχέδιο της ΕΕ για το περιβάλλον, από κοινού με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στην Ολομέλεια του φόρουμ.

Εκτός απροόπτου θα συνομιλήσει με την πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Άννεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, αλλά και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.

Την τελευταία ημέρα της παραμονής του στο Νταβός θα βρεθεί με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο η κυβέρνηση αναγνωρίζει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας. Γίνεται προσπάθεια να έχει ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον Εμμανουέλ Μακρόν, τον Ντόναλντ Τραμπ και την Άγκελα Μέρκελ. Ενδέχεται να συνυπάρξει και με την γνώριμη Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πλέον είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο Νταβός βρίσκεται ήδη από τη Δευτέρα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να συμμετάσχει και να μιλήσει, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Κλάους Σουάμπ, του εκτελεστικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ.