Για τον Ιανουάριο αναβλήθηκε η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Για τον Ιανουάριο αναβλήθηκε η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην μεγιστάνας του Χόλιγουντ δηλώνει αθώος στις νέες κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση που του αποδίδονται.

Αθώος δήλωσε σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη, ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, για τις νέες κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Η δίκη του πρώην μεγιστάνα του Χόλιγουντ, που επρόκειτο να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αναβλήθηκε για τις 6 Ιανουαρίου 2020, ώστε να δοθεί χρόνος στους συνηγόρους του συνιδρυτή των στούντιο Miramax και της εταιρείας The Weinstein Company να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του.

Όταν ρωτήθηκε από τον δικαστή Τζέιμς Μπερκ αν θέλει να προχωρήσει η δίκη του, ο Γουάινστιν γέλασε και απάντησε: “Όχι πραγματικά”.

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άσκησε νέα δίωξη στον παραγωγό, χωρίς να αποκαλύψει την κατηγορία. Ο 67χρονος Γουάινστιν, που ανέκαθεν υποστήριζε ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις του ήταν πάντα συναινετικές, κατηγορείται από περισσότερες από 80 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και πολλές διάσημες, για παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η νέα δίωξη που του ασκήθηκε έχει ως στόχο να μπορέσει να καταθέσει στη δίκη του η ηθοποιός Αναμπέλα Σιόρα που έγινε γνωστή από τη σειρά The Sopranos. Τον Οκτώβριο του 2017, σε ένα άρθρο στο περιοδικό New Yorker, η ηθοποιός κατηγορούσε τον Γουάινστιν ότι τη βίασε το 1993 στο σπίτι της στο Μανχάταν.

Η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση εξήγησε ότι η Σιόρα ενημέρωσε πολύ αργά τις αρχές και το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί. Ζήτησε όμως από τον δικαστή να δεχτεί να καταθέσει η Σιόρα ως μάρτυρας στη δίκη του παραγωγού. Ο Τζέιμς Μπερκ απέρριψε το αίτημα, με το αιτιολογικό ότι η ηθοποιός δεν είχε καταθέσει προηγουμένως στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως επιτάσσει η αμερικανική νομοθεσία.

Με την άσκηση νέας δίωξης, η εισαγγελέας ελπίζει ότι θα πάρει το “πράσινο φως” για να καταθέσει η Σιόρα σε βάρος του Γουάινστιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters