Γιακουμάτος: Έτοιμη η ΝΔ για πρόταση μομφής μετά το Πάσχα

Γιακουμάτος: Έτοιμη η ΝΔ για πρόταση μομφής μετά το Πάσχα

Τι δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, για την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά το Πάσχα, προανήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γιακουμάτος είπε:

«Στέλνω ένα μήνυμα στην κυρία Πρόεδρο. Είχε την τιμή, δεν την έχει, να πάρει 265 ψήφους, αν δεν απατώμαι. Τη ψήφισε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Για τον θεσμό όχι την ίδια. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα το βρει μπροστά της, δεν θα είναι πασχαλινό, θα είναι μετά το Πάσχα, πρόταση μομφής».

Υπενθυμίζεται, ότι την Δευτέρα σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο καβγάς ξεκίνησε από τον τρόπο, με τον οποίο ο κ. Σαμαράς θέλησε να υπερασπιστεί το Σταύρο Παπασταύρου, απέναντι στις αιχμές που άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή ξένα δημοσιεύματα για την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και κάλυψη του.

“Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη, επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής” ξεκίνησε να λέει ο κ. Σαμαράς, τον οποίο διέκοψαν, τόσο οι αντιδράσεις των βουλευτών από την αίθουσα, όσο και η κ. Κωνσταντοπούλου που τον κάλεσε να μην υποτιμά τις γυναίκες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απάντησε στην Πρόεδρο της Βουλής, αλλά είπε ειρωνικά σε βουλευτές που γελούσαν ή διαμαρτύρονταν για το σχόλιο του: «Σας αρέσει η τεθλασμένη;», προσθέτοντας: «Σας αρέσει να ευνοείτε και να μην το λέτε;».

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
«Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν» είπε η πρόεδρος της Βουλής.

«Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις» πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη φράση του κ. Σαμαρά «είμαι της αντρικής σχολής».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: News247