Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός αποχωρεί από την Euroleague

Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός αποχωρεί από την Euroleague
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος μιλάει στην παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας Xavier "Xavi" Pascual (δεν εικονίζεται) στη συνέντευξη τύπου στο ΟΑΚΑ, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στον μπασκετικό Παναθηναϊκό μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη του να επιστρέψει στη διοργάνωση της FIBA.

Πράξη φέρεται να έκανε την απειλή του να αποσύρει τον Παναθηναϊκό από τη διοργάνωση της Euroleague ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Με μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram, ο ισχυρός άνδρας της μπασκετικής ομάδας του ΠΑΟ γνωστοποίησε πως η ομάδα του επιστρέφει στις διοργανώσεις της FIBA.

Η κόντρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Euroleague τη φετινή χρονιά έχει κορυφορεί μετά την τιμωρία του ιδιοκτήτη της ομάδας για απαγόρευση εισόδου εξαιτίας μιας ανάρτησής του στο Instagram.

Η απόφαση του Δ. Γιαννακόπουλου ήρθε μετά τη συνεδρίαση των μόνιμων μελών της Euroleague την Πέμπτη, κατά την οποία ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ είχε δηλώσει ότι θα προσέλθει με αίτημα να πραγματοποιηθούν εκλογές για νέο διευθυνύνοντα σύμβουλο της διοργάνωσης που θα πάρει τη θέση του Τζόρντι Μπερτομέου.

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ζήτησε από τους άλλους παράγοντες των ομάδων της Euroleague να πάρουν θέση όσον αφορά τη μείωση της ποινής αποκλεισμού εισόδου στα γήπεδα. Εκείνοι αρνήθηκαν να παρέμβουν, ζητώντας να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της διοργάνωσης.

Η απάντηση της Euroleague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Όσον αφορά το θέμα του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η EuroLeague ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί σε πολυάριθμα Μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Όλοι οι σύλλογοι, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, συμφώνησαν ομόφωνα ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στην EuroLeague. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου και του ζητούν να σταματήσει αμέσως τις δηλώσεις του. Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και στον ιδιοκτήτη του ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως επανειλημμένα έχουν εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Επίσης, όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν τον τον απόλυτο σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό θεσμό του ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέτοχο της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους μετόχους της ECA να εξουσιοδοτήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της μπάσκετ της EuroLeague να του δώσει αμνηστία στην ποινή που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα αυτό το αίτημα, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν από τη σύναψή του.»