Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση

Γιαννακόπουλος: Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ομάδας. Στα 25 εκατ. ευρώ το αντίτιμο για την πώλησή της.

Το κλείσιμο του δικού του κεφαλαίου από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ.

«Πέρυσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ.

Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους, όπως ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στέφανου, που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά.

Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός,» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι εξετάζει όλα τα δεδομένα προκειμένου να μεταπηδήσει από την Euroleague στο Basketball Champions League.