Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει»
Ï ÃéÜííçò Áíôåôïêïýìðï óå äñÜóç óôï öéëéêü áãþíá áíÜìåóá óôç «÷ñõóÞ» åèíéêÞ ôïõ 2005 êáé ôïõò íõí äéåèíåßò, ÃéÜííç êáé ÈáíÜóç Áíôåôïêïýíìðï, óôï Ï.Á.Ê.Á. ôçí ÊõñéáêÞ 25 Éïõíßïõ 2017, óôï ðëáßóéï ôïõ «Ántetokounbros Event» . ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÓÐÕÑÏÓ ×ÏÑ×ÏÕÌÐÁÓ

Ο αστέρας του NBA πήρε θέση μετά από το περιστατικό ρατσισμού σε βάρος του αδερφού του, Θανάση.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν πρόσφατα θύμα ρατσιστικού περιστατικού μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της EuroLeague και ο αδερφός του, Γιάννης Αντετοκούνμπο, έδωσε τη δική του .

Με ένα μήνυμα που ανέβασε στο twitter και το Instagram, ο σταρ των Μπακς ξέσπασε, στηρίζοντας παράλληλα τον αδελφό του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου”, πριν καταλήξει λέγοντας πως “εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε Ελληνονιγηριανοί και σε όποιον αρέσει”. 

Αναλυτικά το post του Γιάννη:

“Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατούσα την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα.

Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα.

Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας”.