Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα όταν σταματήσω το μπάσκετ»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα όταν σταματήσω το μπάσκετ»
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo runs with the ball during the NBA basketball match between Milwaukee Bucks and Charlotte Hornets at The AccorHotels Arena in Paris on January 24, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Photo: AFP

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο SPORT24, ο Πρωταθλητής του NBA και MVP των τελικών, Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε την επιθυμία του να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα μετά το τέλος της καριέρας του.

Έχει αγαπήσει το Μιλγουόκι. Είναι η πόλη που τον δέχθηκε το καλοκαίρι του 2013, είναι ο κόσμος που είδε στο πρόσωπό του την ελπίδα, είναι η ομάδα που αποτέλεσε το ιδανικό fit για ένα άγουρο παιδί από την ελληνική Α2 την ώρα που οι Χοκς τον περίμεναν λίγο αργότερα στο NBA Draft.

«Μου αρέσει να δουλεύω στο Μιλγουόκι. Στην Αθήνα πηγαίνω για να βλέπω τους φίλους μου, για να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και για να χαλαρώνω. Όταν έρχομαι όμως εδώ, εξαφανίζομαι, είναι ήρεμη η πόλη, δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Συγκεντρώνομαι στο μπάσκετ και γι’ αυτό μου αρέσει πάρα πολύ, είναι μια πόλη που με αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην αποκλειστική του συνέντευξη στο SPORT24 και τον Χάρη Σταύρου.

Ωστόσο, ο Πρωταθλητής του NBA και MVP των περσινών τελικών, αποκάλυψε την κρυφή και μακρινή επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το τέλος της καριέρας του, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνει μόνιμος κάτοικος Μιλγουόκι.

«Ε δεν νομίζω. Πολύ κρύο. Σίγουρα όμως θα έρχομαι εδώ τα καλοκαίρια, θα έρχομαι και τον χειμώνα, ποιος ξέρει, μπορεί να δουλεύω για τους Μπακς. Δεν ξέρω, είναι μακρινή αυτή η συζήτηση, αλλά σίγουρα θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα, να είμαι μαζί με τους φίλους μου».

Πηγή: sport24.gr