Γιάννης Δοξαράς: Η επόμενη δεκαετία θέλω να βρει τη Warply εισηγμένη σε μεγάλο διεθνές Χρηματιστήριο

Γιάννης Δοξαράς: Η επόμενη δεκαετία θέλω να βρει τη Warply εισηγμένη σε μεγάλο διεθνές Χρηματιστήριο
Ο ιδρυτής της εταιρείας που άλλαξε τον χώρο του mobile marketing μιλά στο Fortune Greece με αφορμή τα δέκα χρόνια της λίστας 40 under 40.

Ο ιδρυτής της Warply Γιάννης Δοξαράς βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα 40 under 40 του Fortune Greece το 2015. Είχε δει από νωρίς τις δυνατότητες του mobile marketing και άρπαξε την ευκαιρία. Η δυνατότητα των brands να στέλνουν διαδραστικές καμπάνιες μάρκετινγκ στους χρήστες smartphones άγγιξε μια αγορά η οποία ακόμη βρισκόταν σε διαδικασία ανάπτυξης και διείσδυσης στους καθημερινούς καταναλωτές, και η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ραγδαία.

Το 2016 προχώρησε σε pivot με αλλαγή του πυρήνα των υπηρεσιών της από δίκτυο direct marketing καμπανιών σε online εκδότες, σε σε CRM/Loyalty cloud υπηρεσία για προνόμια και πληρωμές σε υφιστάμενα πελατολόγια. Ένα χρόνο μετά, άνοιξε την αγορά του Ντουμπάι και λάνσαρε την πρώτη cashflow positive χρήση. Το 2018 έφερε στην αφορά το payments keyboard, ένα p2p προϊόν πληρωμών και το 2019 προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη Mastercard στο επίπεδο των loyalty πλατφορμών, του robotic commerce και των destination wallets. Το 2020 άνοιξαν τα γραφεία της στο Σάο Πάολο με στόχο να εξαπλωθεί στην αγορά της Νοτίου Αμερικής, ενώ το 2021 εξαγόρασε την Mobideals, μιας συμβουλευτικής εταιρείας στο DIFC και εδραίωση στην αγορά της MENA. Παράλληλα, επαναγόρασε μετοχές της εταιρείας από dormant επενδυτές.

Εν ολίγοις, η διαδρομή από το 2015 ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, διπλασιάζοντας κάθε χρόνο τα νούμερά της, ενώ για το 2022 αναμένεται να πιάσει το sweet spot του double-double, δηλαδή διπλασιασμό πωλήσεων δύο φορές μέσα στον ίδιο χρόνο.

Ο Γιάννης μίλησε στο Fortune με αφορμή τα δέκα χρόνια της λίστας 40 under 40 για όλα όσα συνέβησαν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το 2015 η Warply επιδεικνύει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Πόσο όμως έχεις αλλάξει εσύ από τότε και τι ήταν αυτό που σε βοήθησε να εξελιχθείς;

Το βασικό takeaway από αυτή την πορεία είναι ότι τα πράγματα χρειάζονται χρόνο –  ειδικά στον δικό μας τομέα που προσφέρουμε καινοτομία, χρειάζεται χρόνος για να εκπαιδευτεί η αγορά και οι πελάτες. Κατά συνέπεια οι σωστές διαδικασίες και η καθημερινή σύνδεση με το north star και το όραμα της εταιρείας ουσιαστικά αποτελεί μια ΟΚR υλοποίηση με εμπεδωμένη «πίστη στη διαδικασία».

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου και την εταιρεία σου σε μια δεκαετία από σήμερα;

Η εταιρεία θα είναι εισηγμένη σε κάποιο χρηματιστήριο του εξωτερικού, με εμένα σε ρόλο από όπου θα συνεχίσω να ηγούμαι του product development και με πολύ περισσότερο χρόνο για την οικογένεια μου αλλά και για δραστηριότητες τις οποίες απολαμβάνω όπως η διδασκαλία και η συγγραφή.

Ήσουν μέρος του τεχνολογικού οικοσυστήματος της χώρας ουσιαστικά από τη «γέννησή» του. Στην πορεία είδαμε πολλές και σημαντικές επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Πώς βλέπεις την πορεία του ελληνικού startup ecosystem και τι αναμένεις για το μέλλον;

Έχοντας μια πολύ στενή ενασχόληση με το ελληνικό οικοσύστημα από το 2009, κατά κοινή ομολογία έχουν γίνει πολλά βήματα με σημαντικές εξαγορές και τις πρώτες unicorn αποτιμήσεις. Αυτό βέβαια προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο επόμενο βήμα του οικοσυστήματος στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως τη σημαντική έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και μιας παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση. Η σπουδή όλων των μελών του οικοσυστήματος θεωρώ ότι πρέπει να είναι η εκπαίδευση και η υποστήριξη του πρωτογενούς ταλέντου, ώστε η πρώτη γενιά των λιγοστών επιτυχημένων scale ups να αποτελέσει την μαγιά για μια πολύ μεγαλύτερη δεύτερη γενιά εταιριών.

Ποια είναι τα σημαντικότερα projects που τρέχουν αυτήν την περίοδο;

Λανσάρουμε συνέχεια έργα παγκοσμίου διαμετρήματος, μόνο για το τέλος του Q1 έχουμε στο launch pipeline ένα end-to-end wallet, app και last mile για ένα καναδέζικο f&B brand σε 8 χώρες στο GCC (250 καταστήματα), και τα δύο μεγαλύτερα loyalty προγράμματα στην Ελλάδα από πλευράς αριθμού πελατολογίου (τηλεπικοινωνίες και ενέργεια).