Γιάννης Κυριακίδης (INFORM): Η ατομική επιτυχία εξαρτάται και από τη δυναμική της εταιρείας που εργάζεσαι

Γιάννης Κυριακίδης (INFORM): Η ατομική επιτυχία εξαρτάται και από τη δυναμική της εταιρείας που εργάζεσαι
Η INFORM, μολονότι κουβαλάει στους ώμους της μια ιστορία 120 ετών, είναι από τις επιχειρήσεις που αγκαλιάζουν την καινοτομία και αναγνωρίζουν ότι η διαρκής ανανέωση με φρέσκιες ιδέες και πρόσωπα που έχουν κάτι καινούριο να προσδώσουν είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη ενός brand.

Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και ο εμπλουτισμός του με έμπειρα στελέχη που έχουν μάθει να προσαρμόζονται γρήγορα στις αλλαγές, να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνοντας ρίσκα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, και που στόχος τους είναι η προσωπική εξέλιξη των ίδιων, αλλά και των συνεργατών τους, είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί κάποιες επιχειρήσεις σκοράρουν υψηλότερα από κάποιες άλλες και ξεχωρίζουν ανάμεσα στους ανταγωνιστές τους.

Η INFORM, μολονότι κουβαλάει στους ώμους της μια ιστορία 120 ετών, είναι από τις επιχειρήσεις που αγκαλιάζουν την καινοτομία και αναγνωρίζουν ότι η διαρκής ανανέωση με φρέσκιες ιδέες και πρόσωπα που έχουν κάτι καινούριο να προσδώσουν είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη ενός brand.

Ως ένας από τους βασικούς «παίχτες» που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, συμμετέχοντας σε μερικά από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιοποίησης της χώρας, η διοίκηση της INFORM προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και εντάσσει στο δυναμικό της στελέχη με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της τεχνολογίας που διαθέτουν τεχνογνωσία και επίδραση στην αγορά.

Ο Γιάννης Κυριακίδης, Senior Business Development Manager στην INFORM, μιλά στο Fortune Greece για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια το ελληνικό επιχειρείν, ενώ μοιράζεται την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησε ως εργαζόμενος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας,  μεταξύ των οποίων, Oracle, Sun Microsystems, Hitachi, και Mellon Technologies, αναφορικά με το πώς ένας manager συμβάλλει στην εξέλιξη και την επιτυχημένη πορεία μιας εταιρείας και των ανθρώπων της.

Κύριε Κυριακίδη, σήμερα κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να πετύχει την ψηφιακή της μετάβαση, γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, αρκεί να έχει τους κατάλληλους συνεργάτες. Ποιος ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η INFORM;

Η INFORM έχει επενδύσει σε λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια με νέες υπηρεσίες και προϊόντα, ενισχύοντας την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της σε νέες γεωγραφικές περιοχές, αγορές και πελάτες, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα.  Η εταιρία θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παίχτη στα έργα ψηφιοποίησης και σε έργα που ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων θα αποτελεί βασική προτεραιότητα στο επόμενο διάστημα.

Σε τι επίπεδα θα λέγατε ότι βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων; Που βλέπετε να παρουσιάζεται το μεγαλύτερο κενό;

Οι επενδύσεις στη τεχνολογία και τα δεδομένα, καθώς και η επιτάχυνση της ψηφιακής καινοτομίας βρίσκονται στην ατζέντα των Ελλήνων CEOs, σύμφωνα με την έρευνα CEO Imperative Study 2021 που διεξήχθη για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Forbes Insights για λογαριασμό της EY.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι CEOs έχουν πλήρη επίγνωση αυτής της πραγματικότητας και με ποσοστά πάνω από 60% είναι αποφασισμένοι να αναφέρουν την επιτάχυνση της τεχνολογίας και της ψηφιακής καινοτομίας ως την σημαντικότερη τάση που επηρεάζει την επιχείρηση τους, να σχεδιάσουν σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία και τα δεδομένα στο επόμενο δωδεκάμηνο, καθώς επίσης και να αναλάβουν μια νέα πρωτοβουλία για το ολοκληρωμένο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους. Παράλληλα, δηλώνουν ότι οι αλλαγές που σχεδιάζουν, θα επικεντρωθούν στις διαδικασίες καινοτομίας.

Προσωπικά εντοπίζω ότι υπάρχει κενό στην κατανόηση της κρισιμότητας των επιπτώσεων των μεταβαλλόμενων προσδοκιών και εμπειριών των καταναλωτών, αλλά και στα θέματα που συνδέονται με το ανθρώπινο δυναμικό, το ταλέντο, την ηγεσία και την οργανωτική δομή.

Έχετε θητεύσει σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της Πληροφορικής. Κάνοντας έναν απολογισμό ποιο θα λέγατε ότι ήταν το μεγαλύτερο μάθημα που πήρατε ως στέλεχος σε πολυεθνικές με τζίρους πολλών δις ευρώ;

Θα κάνω αναφορά σε ένα γνωμικό του Paolo Coehlo – “If it costs you your peace, it’s too expensive”, κάτι που στην επαγγελματική μου καριέρα το ένιωσα έντονα στις πολυεθνικές εταιρίες. Οι πολυεθνικές εταιρίες χαρακτηρίζονται από τις συνεχείς αλλαγές, είτε αυτές είναι οργανωτικές, είτε αφορούν τις διαδικασίες, είτε τον τρόπο τοποθέτησης στην αγορά. Πολλές φορές αυτές οι αλλαγές σε βοηθάνε, όμως πάντα χρειάζονται την ενεργή συμμετοχή της ομάδας που ηγείσαι για να υλοποιηθούν. Και δεν είναι πάντα εύκολο να «πείσεις» για αυτές τις αλλαγές. Ιδιαίτερα όταν και εσύ ο ίδιος πολλές φορές δεν πείθεσαι ότι θα βοηθήσουν το τοπικό γραφείο που διευθύνεις.

Υπάρχει μυστικό για την αύξηση των πωλήσεων και των κερδών μιας επιχείρησης και πώς αυτοί οι οικονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που διαμόρφωσε η πανδημία; Τι άλλαξε στο μείγμα στρατηγικής;

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποια ειδική φόρμουλα επιτυχίας. Σημαντικό συστατικό είναι να συνειδητοποιήσεις άμεσα μαζί με τους συναδέλφους σου τη νέα κατάσταση πραγμάτων. Αυτό θα βοηθήσει να ορίσεις και να επικοινωνήσεις/εκτελέσεις ρεαλιστικούς στόχους, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Η άμεση και «αληθινή» επικοινωνία με τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρίας, η παροχή επιπλέον κινήτρων για την υπερπροσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού στην επίτευξη των νέων ποιοτικών ή ποσοτικών στόχων και η αναθεώρηση στρατηγικών επιλογών σε αγορές , λύσεις και υπηρεσίες κατάφεραν να μετατρέψουν την περίοδο της πανδημίας σε μια περίοδο μεγάλων επιτυχιών.

Ως στέλεχος διαθέτετε μακροχρόνια εμπειρία στην περιφερειακή ανάπτυξη επιχειρήσεων σε αναδυόμενες αγορές. Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστεί και να αναπτύξει κανείς ομάδες που έχουν πολιτισμικό χάσμα, δημιουργώντας μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας και ένα κοινό αξιακό σύστημα;

Ο ρόλος ενός στελέχους που ηγείται μιας πολυεθνικής ομάδας ενέχει αρκετές προκλήσεις. Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις τα κοινά πολιτισμικά και ανθρώπινα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και παράλληλα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κώδικα επικοινωνίας με στελέχη άλλων χωρών και κυρίως εκείνων της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία να είσαι δίκαιος, ευθύς, και αληθινός. Αυτά τα χαρακτηριστικά με βοήθησαν σε πρώτο επίπεδο να δημιουργώ ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους και συνεργάτες μου.

Εξίσου σημαντικό συστατικό επιτυχίας είναι να θέσεις από κοινού ρεαλιστικούς στόχους και ενέργειες και να ορίσεις ένα κοινά αποδεκτό βραχυπρόθεσμο πλάνο, που θα αποτελέσει το σημείο «συνεχούς» αναφοράς στην ανάπτυξη μιας χώρας ή κάποιων αγορών. Όπως έλεγε και η μητέρα που διατέλεσε 40 χρόνια δασκάλα, θα πρέπει να χτυπάς «μία στο καρφί και μία στο πέταλο», γνωρίζοντας τα όρια των συναδέλφων σου, επιβραβεύοντας εκεί που πρέπει, και συμπεριφερόμενος  ως “Coach” να αποφεύγεις τις υποδείξεις. Τέλος, η συστηματική συμβολή στα αποτελέσματα και στους στόχους που έχουν οριστεί, όχι με τη μορφή “micro-management”, αλλά μέσω ουσιαστικής αρωγής, θα σε βοηθήσουν να βλέπεις «φως στο τούνελ» και θα οδηγήσουν στην επιτυχία.

Η πανδημία άλλαξε άρδην τα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Οι managers κλήθηκαν να βάλουν στην εξίσωση και τον παράγοντα ψυχολογία καθώς κατέστη σαφές πως ένας μη ικανοποιημένος εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι αποδοτικός. Σε ποια σημεία πρέπει να εστιάσουν οι ηγέτες προκειμένου να ανακτηθεί η χαμένη ισορροπία και η ασφάλεια;

Θα έλεγα ότι μια από τις πιο σημαντικές ειδικότητες που συνεχώς αναπτύσσει και θα πρέπει να εξελίσσει ένας ηγέτης μιας ομάδας (να μην το περιορίσουμε σε ένα manager) είναι η ψυχολογική κατανόηση των αναγκών, των επιδιώξεων και της κατάστασης της ομάδας του. Ό,τι εμπλέκει τον ανθρώπινο παράγοντα από την φύση του είναι πολύπλοκο και απαιτητικό. Τουλάχιστον αυτό αναγνώρισα από τα πρώτα έτη που κλήθηκα να ηγηθώ μιας ομάδας.

Η μειωμένη απόδοση ενός στελέχους είναι πιθανό να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Παράγοντες που μπορεί να προέρχονται μέσα από την ίδια την εταιρεία σε θέματα ασφάλειας, προοπτικών, εμπλοκών με άλλους συναδέλφους ή ακόμη και από εξωτερικούς παράγοντες, κάτι που οι συνθήκες της πανδημίας σαφώς ενίσχυσαν.

Ανέκαθεν πίστευα ότι η αρχή της λύσης ενός προβλήματος είναι η κατανόηση του, και πως ο καλύτερος τρόπος είναι να επικοινωνήσεις ανοικτά και ειλικρινά με το συνάδελφο που εμπλέκεται σε αυτό, αναλύοντας την πηγή προέλευσής του. Μπορεί να μην μπορέσεις να δώσεις λύση στο πρόβλημα του, αλλά και μόνο ότι θα δείξεις πραγματικό ενδιαφέρον στην κατανόηση του, θα βοηθήσει την μελλοντική σχέση του στελέχους με την εταιρία που εσύ εκπροσωπείς και κατ’ επέκταση στη σχέση του  με εσένα τον ίδιο που ηγείσαι της εργασίας του.

Σαφώς αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα της απόδοσης, δεν θα πρέπει να δεσμευτείς για κάτι που δεν είσαι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί, ούτε να απαιτήσεις μη ρεαλιστικούς τρόπους επίλυσης. Και σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα μόνο των δικών σου προσπαθειών.

Αναμφίβολα το πλούσιο βιογραφικό σας και η πολυετής εμπειρία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να ενταχθείτε στο δυναμικό της INFORM. Πόσο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης και ποιες οι προτεραιότητες που έχετε θέσει;

Πεποίθηση μου είναι ότι η επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο έρχεται σε συνεργασία με τη δυναμική της εταιρίας που εργάζεσαι. Η ξεκάθαρη στρατηγική της INFORM, το έμπειρο δυναμικό της, η πολυετής παρουσία της σε Enterprise πελάτες σε πολυεθνικό επίπεδο και η εστίαση σε λύσεις και υπηρεσίες που στοχεύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με ενέπνευσαν και με βοήθησαν προσωπικά να ενταχθώ δυναμικά και ουσιαστικά στο δυναμικό της εταιρίας.

Έπειτα από 6 μήνες που βρίσκομαι στο τιμόνι των πωλήσεων για το BU του Digital Transformation, οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει για το τμήμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στην αύξηση του μεριδίου στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται ο όμιλος, στην επέκταση σε νέες αγορές μέσω των πρωτοποριακών λύσεων και υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως επίσης και στην επιτυχή υλοποίηση μεγάλων έργων Ψηφιοποίησης και Αυτοματισμού δίνοντας έτσι στο «ψηφιακό τμήμα» ένα μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στο συνολικό ποσοστό τζίρου του ομίλου.