Γιατί αλλάζει τώρα η Google και γίνεται Alphabet

Γιατί αλλάζει τώρα η Google και γίνεται Alphabet
A security personnel answers a call at the reception counter of the Google office in the southern Indian city of Hyderabad February 6, 2012. Internet giants Google Inc and Facebook removed content from some Indian domain websites on Monday following a court directive warning them of a crackdown "like China" if they did not take steps to protect religious sensibilities. REUTERS/Krishnendu Halder (INDIA - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY POLITICS BUSINESS) - RTR2XELJ

Η νέα δομή της εταιρείας, τα νέα πρόσωπα και οι ρόλοι κλειδιά.

Ο Λάρι Πέιτζ έριξε τη …βόμβα στην τεχνολογική κοινότητα, ανακοινώνοντας ότι η Google είναι πλέον μέρος μιας ομάδας εταιρειών που ονομάζεται Alphabet, της οποίας θα ηγούνται ο Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν.

Εντωμεταξύ, ο Σαντάρ Πιτσάι, πρώην αντιπρόεδρος προϊόντων της Google, θα τεθεί επικεφαλής της Google ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη μέσα στον όμιλο της Alphabet.

Η Google θα διατηρήσει τα Google Search, Google Ads και Google Maps, όλες τις σχετικές εφαρμογές, το YouTube, το Android και τις υποδομές cloud.

Η υπόλοιπη Alphabet θα περιλαμβάνει την εταιρεία εφαρμογών υγείας και μακροζωΐας Calico, την εταιρεία διασυνδεδεμένης κατοικίας Nest, την υπηρεσία παροχής ταχύτατης σύνδεσης στο διαδίκτυο Fiber, επενδυτικά τμήματα όπως η Google Ventures και η Google Capital, και πρωτοποριακά προγράμματα όπως το Google X. Όλα αυτά θα διοικούνται αυτόνομα εντός της Alphabet.

Η κίνηση αυτή κατά κάποιο τρόπο «εξασφαλίζει» την Google απ’ όλη την τρέλα και τους κινδύνους των τεχνολογικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η εταιρεία σε τακτική βάση. Παράλληλα, φέρνει στο τιμόνι της Google κάποιον (τον Πιτσάι) που είναι αποδεκτός από την τεχνολογική κοινότητα και τη Wall Street.

Όμως, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό στην πράξη, καθώς η τρομερή επιτυχία των διαφημίσεων της Google χρηματοδοτεί την έρευνα & ανάπτυξη εφαρμογών όπως το αυτοκινούμενο όχημα χωρίς οδηγό ή την υπερ-ταχεία σύνδεση στο διαδίκτυο για περιοχές των ΗΠΑ.

Η Alphabet θα αντικαταστήσει ως οντότητα την Google στο χρηματιστήριο και όλες οι μετοχές της Google θα μετατραπούν αυτόματα σε ίσο αριθμό μετοχών της Alphabet, με τα ίδια δικαιώματα. Και η Google θα ενταχθεί στην Alphabet ως θυγατρική της.

Διάγραμμα από Cnn Money: