Γιατί δε θα είναι υποψήφιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Γιατί δε θα είναι υποψήφιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός. Για ποιους λόγους θα απέχει από την εκλογική μάχη.

Της Βίκυς Σαμαρά

Δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπως ανακοίνωσε με δήλωση του λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του είχε ζητηθεί επιμόνως να είναι υποψήφιος στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας (και όχι στη Β’ Αθηνών όπου εκλεγόταν τα προηγούμενα χρόνια) στην οποία αφενός κατεβαίνει και ο αντίπαλος του στην πρόσφατη αναμέτρηση για το δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά εν όψει της 25ης Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα ο κ.Σπηλιωτόπουλος να επιλέξει ως πολιτική απάντηση την αποχή.

Στην ανακοίνωση του μάλιστα ο πρώην υπουργός και πάλαι πότε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, αφήνει να εννοηθεί ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς της γαλάζιας ηγεσίας προς τις κάλπες. Όπως σημειώνει δεν πιστεύει στην πόλωση, αλλά ότι θα έπρεπε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση, δείχνοντας προς κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Το γεγονός ότι ο κ.Σπηλιωτόπουλος δε θα πολιτευθεί σε αυτές τις εκλογές δε σημαίνει σύμφωνα με συνομιλητές του ότι αποχωρεί από την πολιτική, αλλά αυτή η απόφαση έχει ένα πολιτικό μήνυμα, το οποίο αποστέλλεται διά της απουσίας του.

Ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα μπορείς» δήλωσε ειδικότερα:

«Είμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της πορείας εξόδου της χώρας από την κρίση. Για να πορευτούμε με ασφάλεια μπροστά χρειάζεται να παλέψουμε τους γνωστούς δαίμονες μας:
τον φανατισμό, την αδιαλλαξία, τις ιδεοληπτικές εμμονές, το θυμικό και πάνω από όλα τον διχασμό σε πατριώτες και μιάσματα. Πυξίδα μας η νηφαλιότητα, η λογική, η ωριμότητα και η συναίνεση. Στόχος η συγκρότηση πλατιάς εθνικής συνεργασίας. Αυτό το επιβάλλει η λογική και το εθνικό συμφέρον.

Στο μέτρο που με αφορά αυτά έθετα πάνω από προσωπικούς στόχους. Αυτό πάντα έκανα και αυτό πάντα κάνω. Στις ώρες ευθύνης δεν χωρά προσωπικό όφελος. Άλλωστε αυτό έδειξα και με την πρόσφατη απόφαση μου να παραιτηθώ οικειοθελώς και ως μη όφειλα από το αξίωμα του Βουλευτή στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που πάντα εκλεγόμουν για να δώσω την αμφίβολη μάχη της Αθήνας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της παράταξης. Λόγοι γνωστοί σε όλους μας στέρησαν την νίκη αλλά όχι την θέληση να παραμείνουμε πιστοί σε αρχές και αξίες και κυρίως στη δέσμευση μας να δουλέψουμε για την Αθήνα.

Για τους λόγους αυτούς ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και την παράταξη για την πρόταση τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και διαβεβαιώ όλους ότι μαζί θα δώσουμε, στην πρώτη γραμμή, την μάχη για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης».

Πηγή: news247.gr