Γιατί δεν μιλάμε πια στο τηλέφωνο;

Γιατί δεν μιλάμε πια στο τηλέφωνο;

Είναι λογικό το 2015 οι διευθυντές να θυμώνουν γιατί οι νέοι εργαζόμενοι δε σηκώνουν το τηλέφωνο;

Η ανταλλαγή μηνυμάτων έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ομιλία στο τηλέφωνο, ως τον πιο κοινό τρόπο επικοινωνίας των ατόμων, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών RealityMine. Μάλιστα, οι γυναίκες Millennials χρησιμοποιούν τα γραπτά μηνύματα τρεις φορές περισσότερο απ’ ότι το τηλέφωνο.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις έχουν περάσει σε «δεύτερη μοίρα» περίπου από το 2007, μια χρονιά οπότε οι Αμερικανοί έστειλαν και έλαβαν περισσότερα γραπτά μηνύματα απ’ ότι τηλεφωνικές κλήσεις , κυρίως εξαιτίας της κυκλοφορίας του iPhone. Η ανταλλαγή μηνυμάτων στο iPhone ήταν μια «νιρβάνα» για τους Millennials λόγω του εικονικό πληκτρολόγιου, της τεχνολογίας πολλών σημείων επαφής, της έξυπνης τεχνολογίας κειμένου και φυσικά του ορθογραφικού ελέγχου!

Αφού, λοιπόν, οι νέοι λένε «ναι» στα μηνύματα γιατί υπάρχουν ακόμα μάνατζερ που θυμώνουν όταν οι νέοι εργαζόμενοι δεν απαντούν στο τηλέφωνο;
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίοι οι Millennials δεν θα απαντήσουν στα τηλεφωνήματα σας, είναι επειδή είναι αντιπαραγωγικό.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τηλεφώνημα:

1. Αποσπά τη προσοχή

Τα τηλεφωνήματα διαταράσσουν την συγκέντρωση που είχε ένα άτομο καθώς και τη ροή των εργασιών και παρασύρουν τον κόσμο από σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουν

Αντίθετα, τα γραπτά μηνύματα επιτρέπουν στους χρήστες να ανταποκριθούν στον κατάλληλο χρόνο μεταξύ των εργασιών

2. Είναι αλαζονικό

Η κλήση προϋποθέτει πως το άτομο το οποίο καλείται οφείλει να αφήσει ότι κάνει για να σας απαντήσει.

Από την άλλη, τα γραπτά μηνύματα (όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) είναι μια μορφή παθητικής επικοινωνίας που δεν προϋποθέτει αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο.

3. Είναι αναποτελεσματικό

Στη σημερινή εποχή υπάρχουν άφθονες εναλλακτικές λύσεις επικοινωνίας .

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξει, ένα emoji αξίζει 500; Τα γραπτά μηνύματα είναι αποτελεσματικά και αποδοτικά με το 90% του συνόλου των μηνυμάτων να διαβάζονται μέσα σε τρία λεπτά.

4. Είναι χρονοβόρο

Τα «αθώα» γρήγορα τηλεφωνήματα των 5 λεπτών μπορούν πολύ εύκολα να υπερβούν τα 20 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των χαιρετισμών, των αστεϊσμών, της μικρής συζήτησης, των αποχαιρετισμών και του χρόνου που χρειάζεται για να επιστρέψουν οι συμμετέχοντες της κλήσης στην φυσιολογική τους ροή που βρίσκονταν πριν. Κάποιοι ειδικοί λένε πως μπορεί κάποιος να χρειαστεί μέχρι και 23 λεπτά μετά τη διάσπαση του ρυθμού του.

Αντίθετα, τα γραπτά μηνύματα μειώνουν τους περιττούς χαιρετισμούς και την ανταλλαγή άσχετων πληροφοριών και ο χρόνος που μπορεί να σπαταλήσει κάποιος είναι δευτερόλεπτα.