Γιατί η Apple θα είναι η επόμενη εταιρεία που θα επενδύσει σε bitcoins

Γιατί η Apple θα είναι η επόμενη εταιρεία που θα επενδύσει σε bitcoins
epa07225221 Chinese people walk outside an Apple Store in Beijing, China, 12 December 2018. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Eάν η Apple βαδίσει στα βήματα της Tesla, θα αποκομίσει επιπλέον έσοδα έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, αναφέρει η RBC Capital

Ως μεγάλη ευκαιρία για την Apple να εισέλθει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων χαρακτηρίζει την τρέχουσα συγκυρία η RBC Capital, προσθέτοντας πως, εάν η εταιρεία βαδίσει στα βήματα της Tesla, θα αποκομίσει επιπλέον έσοδα έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, σε σημείωμά της προς τους πελάτες της, η RBC έθεσε ως τιμή στόχο για τη μετοχή της Apple τα 171 δολάρια, από 130 δολάρια που είναι σήμερα, υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρξει μια αύξηση περίπου 25%. Αυτός ο στόχος είναι από τους υψηλότερους στη Wall Street.

Ενώ λοιπόν τα μίντια εστίασαν τις προηγούμενες ημέρες στο νέο ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο σχεδιάζει να αναπτύξει ο τεχνολογικός κολοσσός σε συμπαραγωγή με την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Kia, η RBC «βλέπει» ευκαιρίες στην εφαρμογή Wallet της Apple.

Το Wallet συμβάλλει ήδη στην εν γένει ισχυροποίηση της εταιρείας, ενώ η επέκταση στην αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να το δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο όφελος για την Apple, ενισχύοντας τα έσοδά της κατά 40 δισεκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζει η RBC

Ηγέτης στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Εάν ο γίγαντας της τεχνολογίας αποφάσιζε να εισέλθει στην αγορά κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσε να κυριαρχήσει, δήλωσε η RBC. Για παράδειγμα, η Square έχει έσοδα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο χάρη σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, τις οποίες πραγματοποιούν οι 30 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες της.

H Apple, με μια βάση 30 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών, θα μπορούσε να έχει επιπλέον 40 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα σε ετήσια βάση εάν αξιοποιούσε το Wallet για συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Το δε κόστος ανάπτυξης μιας τέτοιας εφαρμογής θα ήταν ελάχιστο. Σημειωτέον πως το μπάτζετ της Square για Έρευνα και Ανάπτυξη είναι λιγότερο από ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Tesla

Τα σχόλια της RBC έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι εταιρείες επιδεικνύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Υπενθυμίζεται ότι η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin ενώ προανήγγειλε πως θα αποδέχεται το κρυπτονόμισμα για συναλλαγές. Αυτό συνέβαλε στην άνοδο των τιμών του Bitcoin έως και 16%, φτάνοντας στο υψηλό των 48.000 δολ.