Γιατί οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων ασχολούνται ενεργητικά με αθλητικές διαφημίσεις;

Γιατί οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων ασχολούνται ενεργητικά με αθλητικές διαφημίσεις;
(Front L-R) Germany's defender and captain Philipp Lahm, Germany's forward Thomas Mueller and Germany's midfielder Toni Kroos celebrate as (back L-R) Argentina's defender Martin Demichelis and Argentina's defender Ezequiel Garay react after Germany won the 2014 FIFA World Cup final football match between Germany and Argentina at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro on July 13, 2014, after Germany's forward Mario Goetze scored during extra time. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA (Photo by JUAN MABROMATA / AFP) Photo: AFP
Η Crypto.com είναι ο πιο πρόσφατος χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA.

του Marco Quiroz-Gutierrez

Η Crypto.com προσθέτει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο αθλητικών χορηγιών της, σε ένα ακόμη παράδειγμα εταιρειών κρυπτονομισμάτων που προσπαθούν να αυξήσουν την προβολή τους μέσω του επαγγελματικού αθλητισμού.

Η τελευταία ποδοσφαιρική συνεργασία, που ανακοινώθηκε την Τρίτη, καθιστά την Crypto.com αποκλειστική πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων του Παγκόσμιου Κυπέλλου φέτος, με διαφημίσεις τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων της διοργάνωσης από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο στο Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια του πιο πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, η FIFA είπε ότι περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω, ή 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, παρακολούθησαν τουλάχιστον μέρος της διοργάνωσης. Ένας τεράστιος αριθμός 1,12 δισεκατομμυρίων ανθρώπων συντονίστηκαν για τον τελικό αγώνα.

Η ώθηση των εταιρειών κρυπτονομισμάτων στον αθλητισμό έχει ως στόχο να προβάλουν τα ονόματά τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Το φετινό Super Bowl, το οποίο παρουσίασε διαφημίσεις από πέντε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, προσέλκυσε ένα τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ 101,1 εκατομμυρίων ατόμων, για παράδειγμα.

Ενώ πολλοί Αμερικανοί έχουν ακούσει για τα κρυπτονομίσματα, συγκριτικά λιγότεροι έχουν ασχοληθεί με αυτά. Μόνο το 16% των Αμερικανών ενηλίκων έχει κάνει είτε συναλλαγές, είτε επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με μελέτη του Pew Research Center τον Νοέμβριο.

Η αθλητική διαφήμιση αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, επειδή το πολύ νεανικό ανδρικό κοινό της είναι το ίδιο που επενδύει και στα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με την Pew, το 43% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δήλωσαν ότι είχαν ασχοληθεί με ψηφιακά νομίσματα.

Ακόμη και πριν από τη συμφωνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Crypto.com ήταν μεγάλος χορηγός αθλημάτων. Το Νοέμβριο, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη σύναψε συμφωνία για τη μετονομασία της έδρας των Los Angeles Lakers σε Crypto.com Arena.

Το 2021, η Crypto.com συνεργάστηκε επίσης με ομάδες και αθλητικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων των Philadelphia 76ers του NBA, της ποδοσφαιρικής ομάδας Paris Saint-Germain και των αγώνων Formula 1. Ολοκλήρωσε τις προσπάθειές στο μάρκετινγκ νωρίτερα φέτος με μια διαφήμιση με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl.

Αλλά η Crypto.com δεν είναι η μόνη εταιρεία κρυπτονομισμάτων που ρίχνει χρήματα στον αθλητισμό. Πέρυσι, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX έκλεισε συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να βάλει την επωνυμία του τόσο στα γήπεδα των Miami Heat του NBA όσο και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ. Υπέγραψε επίσης συμφωνία με τη Major League Baseball για να προβάλλει στάμπες με το λογότυπο FTX στις στολές των διαιτητών για μια περίοδο πέντε ετών.

Πηγή: fortune.com