Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο;

Γιατί η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο;
638898418

Φέτος οι Σουηδοί δεν είναι τόσο «ευτυχισμένοι»…

Η Σουηδία δεν είναι πλέον η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Η Φινλανδία η οποία διεκδίκησε τον τίτλο αυτό στην τελευταία Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία κατάφερε να βγει νικήτρια. Η χώρα ξεπέρασε όλες τις άλλες έξι βασικές συνιστώσες που συμβάλλουν στη συνολική ευτυχία – Το εισόδημα, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, το προσδόκιμο ζωής, την κοινωνική στήριξη και τη γενναιοδωρία.

Η Νορβηγία, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης το περασμένο έτος, «προσγειώθηκε» φέτος στην πρώτη, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Δανία, η Ισλανδία και η Ελβετία.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 18η θέση, τέσσερις θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι. Μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στην πτώση αυτή είναι η τάση της χώρας στην παχυσαρκία, η κρίση των οπιούχων και η κατάθλιψη.

Το Μπουρουντί, σύμφωνα με την έκθεση, είναι η λιγότερο ευτυχισμένη χώρα στη γη.

Σημειώνεται ότι καμία χώρα δεν έχει κρατήσει τον τίτλο της πρωτιάς για δύο συνεχόμενα χρόνια. Η φετινή έκθεση κατέταξε επίσης τις χώρες με βάση το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι μετανάστες στις συγκεκριμένες χώρες. Και σε αυτή την κατηγορία, η Φινλανδία έλαβε τις καλύτερες βαθμολογίες.