Γιατί η μετοχή του Twitter καταρρέει

Γιατί η μετοχή του Twitter καταρρέει

Η τιμή της μετοχής του δεύτερου μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη επέστρεψε στα χαμηλά της δημόσιας εγγραφής του.

Η αστάθεια στην διοίκηση του Twitter έχει φέρει τη μεγαλύτερη πτώση της τιμής της μετοχής του από τότε που το δεύτερο πολυπληθέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο μπήκε στο Χρηματιστήριο.

Οι μετοχές της εταιρείας κατέρρευσαν τη Δευτέρα φτάνοντας στα χαμηλά του Νοεμβρίου 2014, από τότε που η μετοχή ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στην Wall Street. Η πτώση της μετοχής έφτασε το -6%, ήτοι 2 δολάρια, για να βρεθεί κάτω από τα 30 δολάρια για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο.

Οι μετοχές του Twitter έφτασαν τη Δευτέρα στα 28,29 δολάρια αγγίζοντας την αξία της αρχικής δημόσιας εγγραφής που ήταν στα 26 δολάρια, ενώ στην πορεία της συνεδρίασης ανέκαμψαν κι έκλεισαν τελικά στα 45 δολάρια.

Η αγορά δεν είδε με καλό μάτι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, με τον CEO Τζακ Ντόρσεϊ να δηλώνει ότι το Twitter δεν έχει κάνει αρκετά για να γίνει πιο φιλικό στον χρήστη, με τον ρυθμό αύξησης των συνολικών ανθρώπων που το χρησιμοποιούν να απογοητεύει τους πάντες.

Την περασμένη Τρίτη η μετοχή της εταιρείας έχασε 4 δολάρια, παρότι τα έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν το αναμενόμενο. Το Twitter ανακοίνωση αύξηση εσόδων κατά 61% στο β’ τρίμηνο όμως τα κέρδη του εξακολουθούν να είναι χαμηλά.