Γιατί οι νέοι εκατομμυριούχοι του Bitcoin τρέχουν να αγοράσουν Lamborghini

Γιατί οι νέοι εκατομμυριούχοι του Bitcoin τρέχουν να αγοράσουν Lamborghini

Ορισμένοι φαίνεται ότι κατάφεραν να απαντήσουν στο ερώτημα «Πότε Lamborghini;» με επιτυχία.

του Don Reisinger

Δεν είσαι ένας πραγματικός εκατομμυριούχος του Bitcoin παρά μόνο εάν έχεις πουλήσει κάμποσα ψηφιακά νομίσματα για να αγοράσεις μια Lamborghini για τον εαυτό σου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από ένα δημοφιλές meme στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται ‘When Lambo’ (Πότε Lamborghini). Αναφέρεται στο σημείο εκείνο στο οποίο ένας κάτοχος Bitcoin έχει αρκετό απόθεμα Bitcoin για να αγοράσει μια Lamborghini.

Και πλέον υπάρχει και μια ιστοσελίδα γι’ αυτούς τους κατόχους κρυπτονομισμάτων, με την επωνυμία When Lambo?, η οποία προσφέρει ένα κομπιουτεράκι για να προσδιορίζουν γρήγορα πόσα Bitcoins θα χρειαστούν για να αγοράσουν μια Lamborghini αξίας 425.000 δολαρίων.

Η ιστοσελίδα σημειώνει, πάντως, ότι οι υπολογισμοί της μπορεί να είναι λανθασμένοι εξαιτίας της αστάθειας των κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν αναδειχθεί για κάποιους σε έναν ελκυστικό τρόπο ταχείας συσσώρευσης πλούτου. Όσοι αγόρασαν Bitcoin για μερικά εκατοντάδες δολάρια κάποια χρόνια πριν, για παράδειγμα, έχουν δει την περιουσία τους να αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της ραγδαίας ανόδου της τιμής του Bitcoin.

Αυτοί οι νέοι εκατομμυριούχοι χρειάστηκαν ένα μέρος για να μετατρέψουν τον ψηφιακό πλούτο τους σε πραγματική, χειροπιαστή χλιδή. Και σύντομα κατάλαβαν ότι το να αγοράσουν ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο ήταν ο τρόπος για να το πετύχουν.

Σε συνέντευξή του στο CNBC νωρίτερα φέτος, ο Pietro Grigerio, στέλεχος μιας αντιπροσωπείας της Lamborghini στην Καλιφόρνια, είπε ότι η αντιπροσωπεία του έχει παρατηρήσει από πρώτο χέρι τη συγκεκριμένη τάση.

Τον Δεκέμβριο, όταν το Bitcoin κινείτο στα 19.000 δολάρια, οι αγορές Lamborghini που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα στην αντιπροσωπεία του αυξήθηκαν από μία ή δύο τον μήνα, όπως συνέβαινε μεταξύ 2013 και 2016, σε πάνω από δέκα.

Ο Grigerio πούλησε τρεις Lamborghini με συναλλαγές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα τον Ιανουάριο, μετά από την πτώση του Bitcoin.

Τελικά, κάποιοι τύποι φαίνεται ότι κατάφεραν να απαντήσουν στο ερώτημα «Πότε Lamborghini;» με επιτυχία.